Nieuws

Ford heeft op de Commercial Vehicle Show in Birmingham vorige week de complete Transit range gepresenteerd. Dat betekent dus de Transit Custom (vanaf nu ook met hoog dak), de Transit Connect, de grote tweetons Transit en de ster van de show: de Transit Courier.

Ford Transit Courier op de standDie laatste, de kleinste auto in het Transit gamma, beleefde in Birmingham zijn werelddebuut. De Transit Courier is 4,16 meter lang en heeft een laadlengte van 1,62 m. Het laadvermogen bedraagt maximal 660 kg. Berijders kunnen kiezen een1,5-liter (75 pk) en 1,6-liter (95 pk) Duratorq TDCi-dieselmotoren en de 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor van 100 pk.

https://youtu.be/ZAKZxq8uJYQ

“Ford heeft haar assortiment bedrijfswagens nu volledig getransformeerd, met vier gloednieuwe, toonaangevende Transits”, aldus Barb Samardzich, Vice President Product Development bij Ford Europa. “We verwachten dat deze gloednieuwe Transit-reeks ertoe zal bijdragen dat de verkoop tegen 2016 is toegenomen tot 400.000 eenheden per jaar. Dat is ruim 50 procent meer dan onze huidige verkoopaantallen.”

Wel jammer is dat de Transit Courier, maar ook de tweetons Transit en de Transit Connect pas in het voorjaar van 2014 leverbaar worden. Dat betekent dat we nog bijna een jaar moeten wachten!

Wel al direct verkrijgbaar is de dubbele cabine voor de Ford Transit Custom die Snoeks Automotive had meegenomen naar Birmingham.

Bekijk hier foto’s van de Transit Courier en zijn collega’s

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.