Nieuws

Na de verrassende mededeling dat Volkswagen en Ford in de toekomst samen bestelauto’s willen ontwikkelen, zijn de speculaties niet van de lucht. Een nieuwe mogelijkheid wordt nu geopperd door de Australische VW topman Michael Bartsch, die toegeeft dat een gezamenlijke productie van de Ford Ranger en Volkswagen Amarok tot de mogelijkheden behoort.

Dat meldt het Australische vakblad GoAuto, dat Bartsch sprak bij de introductie van de VW Tiguan Allspace. Gevraagd naar de mogelijkheden voor de samenwerking, zei Bartsch dat “op dit moment alles nog mogelijk is”. Hij zegt ook dat Volkswagen de kosten voor productie van de Amarok graag naar beneden wil brengen, en dat een samenwerking met Ford, dat met de Ranger een concurrerende 1 tons pick-up heeft, een goede mogelijkheid is.  Bartsch verwees naar de gezamenlijke productie van de Nissan Navara, de Renault Alaskan en de Mercedes-Benz X-Klasse, waar flinke synergievoordelen worden behaald.

Een echt gezamenlijke pick-up van Ford en VW laat overigens nog wel even op zich wachten. Voor 2020 staan voor zowel de Amarok als de Ranger updates gepland; een gezamenlijke pick-up zou op zijn vroegst in 2025 het levenslicht kunnen zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.