Nieuws

Foto’s: Hiperon Carrier komt ook naar Europa

Het aanbod van elektrische bestelauto’s groeit met de dag. Vanaf begin januari is de Hiperon Carrier ook voor Europa te reserveren.

De foto’s, al zijn het vooral computergegenereerde afbeeldingen – laten zien dat de Hiperon Carrier een meer dan blits uiterlijk heeft. Misschien wel iets te sjiek, uiteindelijk moet je er ook elke dag mee werken.

De Hiperon Carrier is 5,66 meter lang, precies twee meter breed, 2,01 meter hoog en heeft een wielbasis van 3,74 meter. Daarmee is hij wat forser dan bijvoorbeeld een Mercedes-Benz Vito of een Volkswagen Transporter. De Carrier heeft een volledig elektrische aandrijving, met een elektromotor die 265 pk levert en een 75 kWh groot accupakket dat een actieradius van 320 km moet opleveren. Het laadvermogen is ook al bekend: 995 kg. Het eigen vermogen van de Carrier is nog niet bekend. Het interieur ziet er erg modern en minimalistisch uit, met een groot scherm in het midden van het dashboard.

De Carrier is er in twee versies. De Basic is er vanaf 44.000 euro, en heeft dan onder meer een 13 inch groot display, verwarmde voorstoelen, navigatie en cruise control. De Carrier Pro is er vanaf 54.600 euro en heeft adaptive cruisecontrol, keyless entry, start-stop, diverse assistentiesystemen en Apple Car Play en Android Auto.

Behalve de Carrier bestelauto komt er ook een personenbusversie en een chassis-cabine, de Demeter, op de markt.

De enige onduidelijkheid is wat Hiperon voor bedrijf is. Er valt niets op te maken uit de informatie op de website (die is geregistreerd door een Poolse ingezetene), dus enige voorzichtigheid is geboden voordat er besloten wordt te reserveren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.