Nieuws

Garmin geeft navigatie fikse upgrade

Garmin heeft een fikse upgrade van de Garmin Drive line-up aangekondigd met een nieuwe serie autonavigatie die zijn ontworpen om de rijervaring voor roadtrips en het dagelijkse woon-werkverkeer te vereenvoudigen. De vernieuwde autonavigatiesystemen zijn eenvoudig in het gebruik en beschikken over mooie displays, variërend van 5,0 inch tot 5,5 of 6,95 inch displays.


Door te focussen op functies die er het meest toe doen, kunnen klanten van Garmin Drive profiteren van edge-to-edge displays met hoge resolutie, gemakkelijk te volgen kaarten met 3D-gebouwen en terrein1 en waardevolle reisinformatie om te helpen bij roadtrips. De 2019 Garmin Drive-serie wordt gepresenteerd in de stand van Garmin (30342) tijdens de Consumer Electronics Show van dit jaar in Las Vegas, 8-11 januari.

“Wij zijn enorm blij met deze upgrade van de drive en Drivesmart line up. In het bijzonder de stijlvolle Garmin DriveSmart 55 met een hoog resolutie 5.5” edge-to-edge display welke zowel een groot scherm biedt maar toch erg compact is gebleven” aldus René Dijk, Product Manager Garmin Nederland. “De combinatie van zeer snelle route berekening en herberekening, de gebruiksvriendelijke User Interface en de integratie met Foursquare POI’s en Tripadvisor maken dit de perfecte metgezel voor elke rit.”

De nieuwe Garmin Drive lineup ondersteunt nu naast GPS ook het Galileo satellietnetwerk om de algehele navigatie-ervaring in meer uitdagende omgevingen, zoals in dichte stedelijke omgevingen, te verbeteren.

De nieuwe autonavigatie is uitgerust met intuïtieve menu’s met spraakgestuurde bediening1 om bestuurders te helpen hun handen aan het stuur te houden, en ingebouwde Wi-Fi waarmee geselecteerde modellen eenvoudige kaart- en software-updates kunnen uitvoeren zonder afhankelijk te zijn van een computer. Handige bestuurdersmeldingen, zoals waarschuwingssignalen voor onder meer scholen, scherpe bochten, overstekend wild en spoorwegovergangen kunnen het situationele bewustzijn vergroten en zorgen voor veiliger rijden. Bovendien worden alle Garmin Drive 52 en Garmin DriveSmart 55/65 geleverd met Live Traffic, hetzij via de koppeling met een smartphone2 of via Digitaal verkeer (DAB), om het verkeer voor u inzichtelijk te maken en om eenvoudig en snel tijdbesparende alternatieve routes op de kaart te tonen.

Met Garmin Real Directions kunnen gebruikers zich zonder stress concentreren op het rijden, omdat het navigatiesysteem hen gemakkelijk leidt langs herkenbare oriëntatiepunten, gebouwen en verkeerslichten. Zo vertelt de Garmin u bijvoorbeeld dat u bij de stoplichten rechtsaf moet slaan, of na het viaduct linksaf, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken hoeveel 250 meter nu precies is.

Daarnaast biedt Garmin op deze nieuwe Drive line-up de geprezen PhotoReal Junction view functie, met duidelijke fotografische weergaves van de knooppunten en afslagen. Zo mist men nooit meer die ene afslag.

TripAdvisor-reizigersbeoordelingen zijn tevens beschikbaar om bestuurders te helpen hoog gewaardeerde plaatsen te ontdekken die de meest geschikte accommodatie of favoriete lokale restaurants bieden, en FoursquareÒ biedt toegang tot miljoenen nieuwe en populaire bezienswaardigheden. Bovendien zijn alle Garmin Drive-modellen uitgerust met kaartupdates voor heel Europa.

Bovendien zijn de Garmin DriveSmart 55 en 65 compatibel met de nieuwe Garmin Drive app en is de Garmin Drive 52 compatibel met de Smartphone Link-app. Nadat de betreffende app is gedownload, kan de auto navigatie draadloos verbinding maken met de smartphone via Bluetooth om de rit nog eenvoudiger te maken. Zo valt er onderweg te genieten van smartphone-meldingen op het display, handsfree bellen, live traffic, live parking-details, real-time flitspaalinformatie en weersomstandigheden.

De nieuwe 2019 line-up bestaat uit de Garmin Drive 52, de Garmin DriveSmart 55 en de Garmin DriveSmart 65. Verwacht wordt dat de navigatiesystemen deze maand verkrijgbaar zijn met adviesprijzen variërend van 169,99 tot 289,99 euro.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.