Nieuws

Hellocars is de naam van een nieuw platform dat MKB’ers en ZZP’ers moet helpen online alles rond hun bestelauto te regelen. Er valt echter wel het een en ander aan te merken op Hellocars.

Steeds meer mkb-bedrijven en zzp’ers kopen hun bedrijfsauto online. Hellocars.nl helpt ze daarbij een handje. Op het platform hellocars.nl vinden ondernemers belangrijke informatie over alles wat met zakelijk rijden te maken heeft. Doel is ondernemers onafhankelijk te informeren, adviseren en bemiddelen. Hellocars bestaat sinds februari dit jaar. Het platform heeft naar eigen zeggen ruim 350 ondernemers geholpen met doelgericht advies.

De initiatiefnemers komen uit de automotive-, financiële- en online hoek. Begin dit jaar is Hellocars.nl gestart vanuit de overtuiging dat er een enorme informatiebehoefte bestaat bij ondernemers over zakelijk rijden, informatie die nu versnipperd is en meestal merk- of bedrijfsgerelateerd. Bovendien heeft een online platform volgens de initiatiefnemers het voordeel dat je online alle informatie sneller kunt bundelen en gerichter verspreiden dan traditionele offline kanalen.

Op Hellocars is uiteenlopende informatie te vinden over bedrijfsauto’s en in het bijzonder over financiering, verzekeringen, betimmering, bestickering, fiscaliteiten, gereedschap, bedrijfskleding, brandstof en beveiliging. Bedrijven die binnen deze branches actief zijn, kunnen deelnemen aan het platform.

Op Hellocars vind je volgens het platform geen ‘schreeuwende advertenties, maar specifieke artikelen’ als ‘De perfecte koelwagen voor cateraars’ ,  ‘Financial lease voor startende ondernemers’ of ‘Bestelbus als mobiele werkplek voor installatiemonteurs’. Dankzij de vele praktische en heldere artikelen scoort Hellocars goed in Google. Mensen kunnen het platform gemakkelijk vinden. Ondernemers kunnen er online chatten of een call aanvragen voor persoonlijke hulp. Ook kunnen zij zich abonneren op een wekelijkse update met artikelen rond zakelijk rijden.

Hellocars slaat naar eigen zeggen ‘als eerste in de automotive branche de brug van de oude naar de nieuwe economie’. Ondernemers die op zoek zijn naar een bedrijfswagen hoeven niet meer naar de garage. Met een bezoek aan de digitale showroom en via online (zelf-)service brengen zij zichzelf volledig op de hoogte. Iets dat al veel langer kan op Bestelauto.nl, maar dit terzijde.

Door de contentstrategie, social media inzet en marketing automation komen leads uit zichzelf naar de deelnemende bedrijven toe. Zo worden zij snel geholpen bij de aanschaf en financiering van een auto. Voor de bezoekende ondernemer wordt alles in een keer geregeld. Als de bestelbus wordt afgeleverd, is hij bestickerd, betimmerd en verzekerd.

Het gebruik van het platform is gratis en de adviezen zijn vrijblijvend. Komt het echter tot een bemiddeling van een leaseovereenkomst of een aankoop dan spreekt Hellocars een vergoeding af met de desbetreffende leverancier van de bestelauto, betimmeraar of leasemaatschappij. Onafhankelijkheid staat daarbij voorop. Het is uiteindelijk de gebruiker die de zakelijke overeenkomst zelf aangaat. Hellocars is bemiddelaar en adviseur, geen verkoper. De klant bepaalt altijd zelf wat zijn of haar financiële draagwijdte is. Hellocars zoekt daar oplossingen bij zodat ondernemer zich op zijn onderneming kan blijven concentreren.’

Hellocars heeft zich nu eerst op de bouwsector gericht; binnenkort volgen andere sectoren zoals schoonmaakbranche en de transportsector.

Bij bestudering van de website valt er wel het een en ander op te merken. Het gaat in eerste instantie om verkochte informatie van dealers, dus van enige onafhankelijkheid is geen sprake. Daarnaast is de informatie lang niet altijd correct of compleet. Zo wordt bij het artikel over ‘elektrische bestelbussen’ voorgesteld alsof de Ford Transit Custom PHEV daadwerkelijk te koop is in Nederland en ontbreekt in hetzelfde aanbod de Nissan e-NV 200. In andere artikelen wordt de Citroën Nemo aangeprezen, een bestelauto die niet meer leverbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.