Nieuws

Miele gebruikt ID. Buzz Cargo als servicewagen

Op de afgelopen IAA Transportation beurs stond al een Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgevoerd in de kleuren van Miele. Dat was niet voor niets, want de eerste vijf ID. Buzz Cargo’s zijn nu aan Miele geleverd. De auto’s, die gaan worden gebruikt als servicewagens, warden overhandigd door de directive zelf.

In het Duitse Gütersloh overhandigden Carsten Intra, CEO van Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) en Lars Krause, bestuurslid Marketing en Verkoop, de voertuigen persoonlijk aan de directie van Miele. Daarmee is Miele een van de eerste klanten die een geïndividualiseerde ID. Buzz Cargo ontvang.

“Het hele jaar heeft in het teken gestaan van de ID. Buzz”, zegt Carsten Intra. “Ik ben blij dat het moment eindelijk is aangebroken om het voertuig aan onze klanten over te dragen en het op de weg te laten rijden. Voor een langdurige partner als Miele, die onze Bulli’s praktisch vanaf het begin als servicevoertuig gebruikt, wilden we deze eerste vijf ID. Buzz Cargo voertuigen persoonlijk presenteren.”

Miele zal de eerste voertuigen inzetten in klantendienst in Duitsland, Spanje, Noorwegen, Groot-Brittannië en Oostenrijk. Samen met de speciale rode lak die representatief is voor Miele, werden de wensen van het bedrijf voor speciale kenmerken in deze ID. Buzz Cargo vans in het kader van een gezamenlijk ontwikkelingsproces tussen Miele, de ombouwpartner Würth en Volkswagen Bedrijfswagens. Zo krijgt de internationale klantenservice van Miele in de laadruimte van de elektrische transporter een in de fabriek geïnstalleerde ombouw met rekkensystemen die zijn afgestemd op de eisen van servicemedewerkers voor het opbergen van materiaal, reserveonderdelen en gereedschap. Een middenconsole met geïntegreerde klaptafel dient als werkplek voor de chauffeur. De voertuigen die nu in Europa in gebruik worden genomen, leveren waardevolle kennis op voor de toekomstige optimalisering en uitbreiding van het klantgerichte product en voor de verdere elektrificatie van het Miele-servicepark.

Voor Lars Krause past dit perfect in de strategische oriëntatie van VWCV: “Onze strategie is om voor iedereen het juiste voertuig aan te bieden. Miele is een van de eerste klanten aan wie we de ID. Buzz. We doen dit heel bewust om te laten zien dat de ID. Buzz Cargo een volwaardig bedrijfsvoertuig is. En het is ook een volwaardig servicevoertuig.” Axel Kniehl, Executive Director Marketing and Sales bij Miele, voegt daaraan toe: “De ID. Buzz biedt een zeer goed totaalpakket dat uitstekend is afgestemd op de specifieke eisen van onze technici van de klantenservice.”

Met de volledig elektrische transporters van Volkswagen Bedrijfswagens zet Miele een nieuwe stap om zijn hele wagenpark om te bouwen naar duurzame energiebronnen. “We hebben ons ten doel gesteld de CO2-uitstoot van ons wagenpark tegen 2030 met ten minste 30 procent te verminderen”, legt Rebecca Steinhage, Executive Director Human Resources and Corporate Affairs bij Miele, uit. “De ID. Buzz is een geweldige keuze als volledig elektrische variant voor ons wagenpark, en we kijken er nu al naar uit om volgend jaar meer ID. Buzz voertuigen volgend jaar.

Bij de overdracht noemden de leden van de Raad van Bestuur en het management van Miele verdere mogelijkheden voor de twee bedrijven om samen te werken bij het afstemmen van toekomstige mobiliteitsoplossingen op de service-eisen. “We werken nauw samen bij de internationale uitrol van het in de fabriek omgebouwde ID. Buzz Miele servicevoertuig. Samen kijken we ook naar digitale diensten die de logistieke keten van Miele verder kunnen optimaliseren en naar het gebruik van toekomstige autonoom rijdende VW-transporters”, aldus Lars Krause.

Bestelauto hoopt binnenkort met de nieuwe ID. Buzz Cargo een volwaardige test te kunnen uitvoeren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.