Nieuws

Nissan presenteert nieuwe NV200

Nissan laat op de Geneva Motor Show voor het eerst haar nieuwe bestelauto NV200 zien. Die moet het bedrijfswagengamma van het Japanse merk nieuw leven inblazen.

De NV200 is volkomen nieuw ontworpen en staat op een B-platform. De bestelauto bevindt zich qua afmetingen tussen de Kubistar en Primastar, met een lengte van bijna 4, 4m en een hoogte van 1,84m. De cabine is ook volledig nieuw ontworpen, al zijn aan het dashboard details te ontdekken van Nissans personenauto’s. Bergruimte lijkt volop aanwezig.

De laadruimte van de NV200 is ingericht op maximaal efficiënt gebruik. Zo kan er tussen de wielkasten een europallet worden gelegd en moet de laadruimte twee achter elkaar gelegde europallets kunnen herbergen. Het laadvolume bedraagt maar liefst 4,1 m3, het laadvermogen is maximaal 771 kg. Op de foto’s zijn aan beide zijden schuifdeuren te zien.

Nissan maakt melding van twee motoren voor de NV200. Er is een 1.6 benzinemotor (108 pk) met een vijfversnellingsbak en de van Renault bekende 1,5 dCi diesel (86 pk). Ook hier hangt een vijfversnellingsbak aan. Nissan heeft voor de uitrusting leentjebuur gespeeld bij de personenauto-afdeling. Zo is er een optionele parkeercamera, maar ook een intelligent key systeem. Veiligheidsvoorzieningen als ABS, EBD zijn standaard, ESP is optioneel. Er komt van de NV200 ook een combi-versie voor zeven passagiers.

“De NV200 is belangrijk voor het doen slagen van de toekomst van Nissans bedrijfsauto’s”, aldus Andy Palmer, corporate vice president van Nissan Bedrijfsauto’s. “De NV200 geeft ons de kans om belangrijke markten te betreden met een auto die echt aan klantenwensen voldoet. De NV200 creëert daarbij een nieuw segment in de markt voor kleine vans”, aldus Palmer.

De NV200 wordt in het eerste half jaar van 2009 in Japan op de markt gebracht. Europa volgt in de tweede helft van 2009. China en andere markten volgen daarna. Om de stroom van nieuwe producten goed aan de man te brengen, heeft Nissan zijn sales, service en aftersales versterkt, met onder gespecialiseerde crews in meer dan 570 servicepunten in heel Europa. Prijzen voor de NV200 zijn nog niet bekend.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.