Nieuws

Opels productoffensief met lichte bedrijfswagens werpt zijn vruchten af: in het eerste kwartaal van 2019 zijn wereldwijd bijna 33.000 verkopen geregistreerd. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar betekent dat een stijging van maar liefst 35 procent.

Het marktaandeel (op basis van registraties) in Europa is daardoor met 0,6 procent gestegen tussen januari en maart en ligt nu op 4,7 procent. In het PACE! plan streeft Opel naar een verkoopgroei van 25 procent tegen 2020. Opel ligt dus op koers, ook in Nederland. Met de verkoop van 3.083 exemplaren van de Combo, Vivaro en Movano heeft Opel in het eerste kwartaal ook in ons land stevige groei geboekt, hetgeen resulteert in een vierde positie in de top vijf bestverkopende markten in Europa. Op registratiebasis bedraagt deze groei een kleine 25 procent.

Opel Vivaro

Alleen al de vraag naar de Movano (+18 procent) en de Vivaro (+33 procent) is in Europa significant hoger dan afgelopen jaar. Verder heeft de komst van de nieuwe Opel Combo voor een gigantische boost in de verkopen gezorgd. Van deze “International Van of the Year 2019” heeft Opel in de eerste drie maanden van dit jaar in totaal 6.900 exemplaren verkocht. Dat is goed voor een imposante stijging van 68 procent in vergelijking met de resultaten van het vorige model in het eerste kwartaal van 2018.

“Onze business met bedrijfswagens groeit dus over een breed front”, aldus Xavier Duchemin, Managing Director Sales, Aftersales and Marketing. “Alle modellen zijn nu populairder dan afgelopen jaar. In bijna alle Europese landen leidde dat tot een groter marktaandeel. Het bewijst dat onze maatregelen effectief zijn. We hebben onze marketing versterkt en momenteel hebben alle dealers bedrijfswagens in hun showroom.”

Ook de orderintake – het fundament voor de toekomst – steeg afgelopen maanden beduidend. “Dit ordervolume is veelbelovend voor 2019”, stelt Duchemin. Temeer omdat de komst van de nieuwe Vivaro later dit jaar voor extra momentum zal zorgen in de verkopen. In 2020 komt er bovendien een elektrisch aangedreven versie van de Vivaro.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.