Nieuws

Ondernemers in Overijssel, die bijna dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren, kunnen vanaf nu een elektrische vrachtfiets of bestelauto met subsidie aanschaffen. De vrachtfiets wordt met  maximaal 1000 euro gestimuleerd, de bestelauto met maximaal 2.500 euro.

In navolging op het succes van de vrachtfietsactie in 2018 wil de Provincie Overijssel het duurzaam transport graag verder stimuleren. Ondernemers in West Overijssel en Twente kunnen voordelig overstappen naar elektrische voertuigen voor het transport van hun goederen. Als zij in aanmerking komen, dan is er een subsidie beschikbaar van 2.500 euro voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto of van maximaal 1.000 euro voor een elektrische vrachtfiets. Met deze actie van de Logistiek Makelaars van de Provincie Overijssel wordt emissievrij vervoer gestimuleerd.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een elektrische bestelauto in plaats van een brandstof aangedreven bestelauto, dan worden uitlaat emissies teruggebracht naar nul en wordt lokale luchtverontreiniging verminderd. Wordt deze energie ook nog eens duurzaam opgewekt, dan zal de CO2-uitstoot ook gereduceerd worden tot nagenoeg nul.  Het is dus een duurzaam alternatief voor het bezorgen van pakketjes en andere zaken. Naast de milieuvoordelen is een e-bestelauto veel stiller en kun je, als ondernemer, ook gebruik maken van aanvullende financiële voordelen.

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk, gezond en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

De actie is een van de projecten van de Logistiek Makelaars in Overijssel om een bijdrage te leveren aan minder vrachtverkeer op de weg tijdens de spits en minder CO2 uitstoot. Het doel is om de binnenstad in 2025 emissievrij te bevoorraden. De elektrische vrachtfiets en bestelauto kunnen hier een grote bijdrage aan leveren.

Meer informatie en de voorwaarden vind je op www.bestelbusactie.nl en www.vrachtfietsactie.nl of via het subsidieloket van de provincie Overijssel.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.