Nieuws

Petit Forestier bestelt 2.000 eDaily’s

De Iveco eDaily werd nieuw gepresenteerd op IAA Transportation en meteen tekende Petit Forestier Group, de Europese leider in de verhuur en leasing van gekoelde voertuigen, een intentieovereenkomst voor de levering van maar liefst 2.000 eDaily’s.

Iveco gaat 2.000 eDaily chassiscabines leveren, die door carrosseriebouwer Lecapitaine zullen worden uitgerust met gekoelde carrosserieopbouw. De oplevering van de eerste 200 voertuigen staat gepland voor 2023.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group verklaarde: “Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal in de langdurige samenwerking tussen Iveco en Petit Forestier. We hebben altijd een diepgewortelde inzet voor duurzaamheid en een innovatieve benadering van de energietransitie gedeeld. Petit Forestier vergezelde ons op onze weg naar groen transport vanaf de begindagen, en stapte over op onze aardgasvoertuigen toen dit de enige volwassen oplossing was die onmiddellijk beschikbaar was. Vandaag zetten ze de volgende stap met ons als early adopters van onze gloednieuwe eDaily. De aankondiging van vandaag is een bewijs van Petit Forestier’s geloof in Iveco als partner in het pionieren van de energietransitie in de cold chain sector.”

Léonard Forestier, voorzitter van Petit Forestier Group: “De toekomst van koeltransport zal groener en eenvoudiger zijn! Petit Forestier zet zich in voor de energietransitie en ontwikkelt voortdurend zijn gamma van koelvoertuigen op alternatieve energie. We werken hand in hand met onze partners om onze klanten innovatieve oplossingen te bieden die voldoen aan milieu-uitdagingen. Vandaag zijn we er trots op om samen te werken met Iveco om de eDaily, de elektrische tweeling van de Daily, die al zeer gewaardeerd wordt om zijn prestaties, te promoten en onze klanten prioritaire toegang te bieden tot deze geweldige innovatie. Dit is een belangrijke mijlpaal in de energietransitie van de gekoelde supply chain!”

Léonard Forestier (links) en Luca Sra zetten de handtekening

Al in 2023 krijgen de klanten van Petit Forestier die actief zijn op het grondgebied van de Europese Unie, Groot-Brittannië en Zwitserland de mogelijkheid tot het huren van de eDaily. De beschikbare vloot, die aanvankelijk uit 200 voertuigen bestond, zal er in 2026 in totaal 2.000 bereiken.

Met de voorgenomen levering is voor Petit Forestier een investering van vele tientallen miljoenen euro’s gemoeid. Ook laadinfrastructuur zal moeten worden aangeschaft en geïnstalleerd, iets waar Petit Forestier momenteel naar kijkt, aldus Léonard Forestier tegenover Bestelauto. Luca Sra verzekerde Bestelauto dat begeleiding van (potentiële) klanten met de overstap naar elektrische bedrijfsauto’s zeker niet is voorbehouden aan een bestelling van 2.000 voertuigen. “Ook als je een klein wagenpark hebt, of zelfs maar één eDaily bestelt, kan Iveco helpen met de elektrificatie van je transport.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.