Nieuws

De nieuwe Renault Kangoo en de nieuwe Mercedes-Benz Citan zijn samen verkozen tot International Van of the Year 2022. De presentatie van de award vond woensdagavond plaats op het galadiner op de vakbeurs Solutrans in Lyon.

De prestigieuze International Van of the Year Award bestaat dit jaar 30 jaar en het is voor zowel Renault als Mercedes-Benz de vierde maal dat zij de award winnen. De Volkswagen Caddy 5 ging aan de haal met de tweede plek, ex aequo met de kleine elektrische bestelauto’s van Stellantis; met kort daarachter de Toyota ProAce City Electric.

“De IVOTY-award gaat dan wel zijn vierde decennium in, de filosofie en doelen blijven hetzelfde. Tegenwoordig is er natuurlijk ongekende technologie en innovatie, die tegemoet komt aan wat de markt nodig heeft. Het belangrijkste criterium voor de International Van of the Year Award is de bijdrage van het voertuig aan de efficiency, veiligheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van de lichte bedrijfsautosector. Dit jaar hebben we bij de kandidaten zowel dieselaangedreven als batterij-elektrische bestelauto’s. In eerste instantie hadden we veertien kandidaten die door elf bestelautofabrikanten het laatste jaar op de markt zijn gebracht. De pan-Europese IVOTY jury moest daar één winnaar uit kiezen”, legt juryvoorzitter Jarlath Sweeney uit.

De juryleden hadden tijdens diverse evenementen het afgelopen jaar de gelegenheid om te horen hoe de Kangoo en de Citan samen werden ontwikkeld tijdens een meerjarige samenwerking tussen Mercedes-Benz en Renault. Beide merken hadden hun eigen inbreng, met de ‘Open Sesame’ deuren bij de Renault Kangoo en het MBUX multimediasysteem en veiligheidsfeatures op de Mercedes-Benz Citan. 

Na het ontvangen van de IVOTY award 2022 zei Marcus Breitschwerdt, hoofd Mercedes-Benz Vans: “We zijn superblij dat de nieuwe Mercedes=Benz Citan de International Van of the Year Award 2022 heeft gewonnen. De Citan is ontworpen door en voor professionals, op zo’n wijze dat hij beter dan ooit past bij de rest van het portfolio van Mercedes-Benz Vans. De gesloten bestelautoversie, maar ook de personenautoversie Tourer biedt onze klanten een brede keus aan mogelijkheden en een hoge mate van functionaliteit. Hij wordt eveneens gekenmerkt door een hoog rijcomfort en een hoge veiligheidsstandaard. Het is een echte Mercedes-Benz die dankzij echt Mercedes-DNA prima bij onze familie past. Grote dank voor deze award aan de International Van of the Year jury!”

Ook Mark Sutcliffe, senior vice president van de LCV Business Unit van Renault Group, toonde zich zeer verheugd met de IVOTY 2022 award. “Ik bedank de hele IVOTY-jury dat ze de Renault Kangoo hebben verkozen tot International Van of the Year 2022. Onze teams zijn bijzonder trots met deze award. Het waardeert hun inspanningen om een bestelauto te ontwerpen en bouwen die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard en wiens innovaties, uniek op de markt, zijn ontworpen om het dagelijks leven van onze professionele klanten makkelijker te maken. Deze prestigieuze award is weer een nieuwe erkenning van Renaults innovatie en leiderschap als het gaat om bestelauto’s, iets waar we ons al 120 jaar voor inzetten.”

Mercedes-Benz heeft de IVOTY award eerder gewonnen in 1995, 1997 en 2005. Renault won de IVOTY award eerder in 1998, 2002 en 2012.

De verkiezing van de International Van of the Year vindt plaats onder auspiciën van de Road Haulage Association (RHA) in het Verenigd Koninkrijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.