Nieuws

Semperit heeft all-seasonbanden voor personen- en bestelwagens aan zijn portfolio toegevoegd. Beide modellen bieden een evenwichtig pakket voor gebruik het hele jaar door. De Van-Allseason band is verkrijgbaar in 14 afmetingen voor 15-16 inch velgen, geschikt voor de meeste populaire modellen bestelwagens. Met deze banden voegt Semperit twee nieuwe veilige, betrouwbare en evenwichtige producten toe aan het beschikbare gamma op de groeiende markt van all-seasonbanden.

Met zijn richtingsgebonden profiel werd de Allseason-Grip (voor personenauto’s) ontwikkeld om aan hoge veiligheidseisen te voldoen. Op droog wegdek zorgt de stabiele blokgeometrie met gekoppelde V-vormige schouderblokken en centrale profielband voor een korte remweg, stabiel bochtenwerk en een zeer nauwkeurige stuurrespons. Op besneeuwde wegen zorgen de V-vormige groeven, ontworpen voor ideale tractie, voor betrouwbare grip, waarbij het grote aantal lamellen in het midden van het profiel voor extra grijpranden zorgt. Een ander voordeel van het V-vormige profiel is de snelle afvoer van water en smeltwater uit het contactvlak. Extra stabiliteit bij nat weer wordt geboden door de lamellen en profielblokken: deze dringen door de waterfilm heen voor extra grip.

Zoals alle Semperit-banden is de Allseason-Grip voorzien van slijtage-indicatoren (aangeduid met TWI op de flank). Deze geven de verplichte minimale profieldiepte van 1,6 mm aan. Om bestuurders extra veiligheid te bieden, hebben de ontwikkelaars van de band ook een winterslijtage-indicator aangebracht in de loopvlakgroeven en uitgelijnd met het symbool van een sneeuwvlok in de bergen met drie pieken op de flank. Deze geeft de minimale profieldiepte van 4 mm aan voor banden die geschikt zijn voor gebruik in de winter, zoals wettelijk verplicht in Oostenrijk en waaronder dergelijke banden niet mogen worden gebruikt op winterse wegen.

Vierseizoenenbanden moeten ook in winterse omstandigheden een hoog veiligheidsniveau bieden. Daarom is de Van-Allseason van Semperit met zijn nieuw ontwikkelde schuine loopvlakgroeven ontworpen voor een hoge grip. Een ander nieuw ontwikkeld kenmerk zijn de zigzaglamellen die grip bieden op ijzige wegen. Hierdoor biedt de Van-Allseason een geweldige adhesie en een korte remweg op typische winterse wegen en ijzige ondergronden. Op zomerwegen stabiliseren de brede schouderribben en de onderling verbonden ribben in het midden van het profiel het loopvlak en zorgen voor een veilige wegligging. Op nat wegdek wordt het water snel afgevoerd door de brede profielgroeven. Hierdoor levert de Van-Allseason een hoge dynamische stabiliteit en veilig bochtenwerk onder hoge belasting en in alle weersomstandigheden. Om een zeer zuinige werking te garanderen, werd een nieuw loopvlakmengsel ontwikkeld dat de lat hoger legde in de inspanningen van de bandenontwikkelingsgemeenschap om de tegenstrijdige belangen van een lage rolweerstand, een hoog kilometerrendement en geschiktheid voor alle seizoenen op te lossen. Het loopvlakprofiel werd speciaal ontwikkeld met dit in gedachten, met de nadruk op een lage rolweerstand en een hoog kilometerrendement. Het resultaat is een zeer efficiënte Semperit-band voor bestelwagenbestuurders die het hele jaar door kan worden gebruikt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.