Nieuws

Thermo King vernieuwt aanbod voor bestelauto’s

Thermo King presenteerde op de vakbeurs IAA Transportation de E-Series, nieuwe volledig elektrische  koelunits voor elektrische bestelauto’s. Daarbij komt de nieuwe VX-series, waar nu door het compacte ontwerp zowel kopschot- als dakmontage mogelijk is.

De nieuwe E-Series is speciaal ontworpen voor elektrische voertuigen op batterijen tussen 3,5 en 7,5 ton. “Met de nieuwe E-Series zijn we teruggegaan naar de tekentafel en hebben de behoeften van onze klanten en het milieu centraal gehouden in het ontwerp van de unit”, zegt Graham Wells, productmanager voertuigaangedreven vrachtwagens voor Thermo King in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Accu-autonomie, batterijlevenscyclus en intelligent energiebeheer tussen de koelunit en het batterij-elektrische voertuig zijn enkele van de centrale elementen achter het ontwerp van de E-Series om de hoogst mogelijke efficiëntie te bereiken. Daarom zal de nieuwe E-Series de minste impact hebben op het bereik van het voertuig en onze klanten meer waarde bieden en tegelijkertijd bijdragen aan een lagere totale eigendomskosten.” 

De nieuwe E-Series-units worden rechtstreeks aangesloten op en gevoed door de accu van het voertuig. Om optimale temperatuurregelingsprestaties te leveren met een lager energieverbruik, is de nieuwe E-Series voorzien van gepatenteerde, op maat ontworpen invertertechnologie en een krachtige hermetische koelcompressor met variabel toerental. Het gepatenteerde controle- en energiebeheersysteem optimaliseert op intelligente wijze vraag en aanbod van stroom in realtime, waardoor de impact op de batterij van het voertuig wordt geminimaliseerd wanneer het voertuig onderweg is of stilstaat tijdens een levering. 

Het volledig nieuwe ontwerp en de architectuur van de E-Series biedt chauffeurs en wagenparkbeheerders de voordelen van geavanceerde aandrijftechnologie voor elektrische voertuigen met prestaties die voorheen onbereikbaar waren in eenheden van dit type. De E-Series zal beschikbaar zijn voor zowel single- als multitemperatuurtransport met zowel koel- als verwarmingsmodi om te voldoen aan de meervoudige toepassingsbehoeften van klanten.

Het profielontwerp van de nieuwe E-Series maakt ze veelzijdig en eenvoudig te installeren op gesloten bestelwagens, vrachtwagens met chassiscabine en andere soorten carrosserieën. Het compacte ontwerp van de unit levert extreem hoge prestaties met de helft van het gewicht van een gelijkwaardige unit. Een lager gewicht betekent een kleinere impact op de actieradius van het batterij-elektrische voertuig en maximaliseert het laadvermogen van het voertuig, wat de operationele flexibiliteit en het resultaat vergroot.

De nieuwe VX-Series is aanzienlijk kleiner in omvang en weegt de helft van voorgaande units, wat klanten tot 80 kg meer laadvermogen oplevert. Door de compacte afmetingen kan de unit op het dak van het voertuig worden gemonteerd, iets wat in het verleden niet mogelijk was met transportkoelunits (Transport Refrigeration Units – TRU’s) met deze koelcapaciteiten. Het nieuwe ontwerp is aerodynamischer en ziet er aantrekkelijk uit.

De modellen uit de VX-Series zijn voorzien van nieuwe, hermetisch gesloten compressortechnologie die de totale efficiëntie verhoogt, het geluids- en trillingsniveau verlaagt en de hoeveelheid koudemiddel vermindert voor milieuvriendelijkere activiteiten. De nieuwe compressortechnologie maakt de units ook geschikt voor batterij-aangedreven voertuigen.

“Met de nieuwe VX-Series-units breiden we ons voertuigaangedreven portfolio uit en introduceren we een volledig nieuwe architectuur voor koelmachines in dit marktsegment”, zei Graham Wells, productmanager voertuigaangedreven transportkoeling voor Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Het nieuwe en duurzame ontwerp, kleinere afmetingen, lager gewicht en de grotere koelcapaciteiten van de VX-Series bieden onze klanten nieuwe mogelijkheden om hun wagenpark succesvol te beheren en te exploiteren. De VX-Series levert uitzonderlijke prestaties, zelfs in omgevingen met extreem hoge en lage temperaturen. Dankzij de verbeterde toegankelijkheid zijn de modellen makkelijker te onderhouden.”

De nieuwe VX-Series is ontworpen voor voertuigen van 3,5 tot 7,5 ton en maakt het portfolio van voertuigaangedreven transportkoelunits van Thermo King compleet. De V-400X is nieuw in het assortiment en levert een koelcapaciteit van 4 kW, terwijl de V-500X en V-600X de bestaande V-500- en V-600-modellen vervangen. Wel wordt de koelcapaciteit verhoogd tot respectievelijk 5,5 en 6,5 kW.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.