Nieuws

Toyota wint aanbesteding Rijkswaterstaat

Toyota heeft met de Hilux de aanbesteding voor maar liefst 300 nieuwe pick-ups van Rijkswaterstaat gewonnen. De landelijke uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat krijgt de beschikking over een Hilux Dubbele Cabine Van Professional met standaard automaat.

Toyota levert in de komende jaren in totaal 300 exemplaren van zijn Hilux aan Rijkswaterstaat. De eerste levering vindt plaats in september 2019. De pick-up van Toyota kwam tijdens de aanbesteding als winnaar uit de bus vanwege de uitstekende rijeigenschappen, de scherpe prijs en de goede ergonomie, vooral ook in combinatie met de Arbowet die bijdraagt aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Toyota levert de Hilux ‘turnkey’ ofwel helemaal gebruiksklaar. Hierbij is de pick-up volledig aangepast aan de wensen van Rijkswaterstaat. Dat wil zeggen: visuele en akoestische signalering, speciale inrichting van de laadbak waaronder een Dynamisch Route Informatie Paneel en apparatuur voor communicatie met landelijke verkeerscentrales.

Jan-Christiaan Koenders, Managing Director bij Toyota importeur Louwman & Parqui B.V.: “We zijn ontzettend trots dat Rijkswaterstaat voor de Toyota Hilux gekozen heeft waarvan de eerste generatie al in 1968 op de markt kwam. Sindsdien is hij steeds beter geworden. Daardoor is de Hilux onoverwinnelijk geworden. We kijken ernaar uit om samen met Rijkswaterstaat de Hilux weer een stuk beter te maken.”

De nieuwe Toyota Hilux is leverbaar vanaf 18.895 euro, exclusief btw en bpm. De pick-up staat op een nieuw ontwikkeld ladderchassis terwijl de constructie van de carrosserie verder verbeterd is. Hierdoor is de Hilux onverzettelijk, een eigenschap die goed van pas zal komen tijdens zijn werk voor Rijkswaterstaat. Daarbij biedt de vernieuwde wielophanging de weginspecteurs het rijcomfort van een luxe SUV.

Rijkswaterstaat rijdt momenteel nog met Isuzu’s D-Max en Nissans Navara.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.