Nieuws
Tropos ABLE Elektrotransporter Kipper

Tropos Motors Europe breidt de opbouwconstructies voor haar compacte Tropos Able elektrische voertuigen uit. Nieuw in het assortiment zijn kippers met een driezijdige kipfunctie of alleen achterwaarts kippend. Deze is goed te gebruiken voor onder meer bouwwerven, in facilitair management, in de landbouw en de tuin- en landschapsarchitectuur.

Van de bouw tot de landbouw, facilitair management en de aanleg van tuinen en parken. In al deze sectoren kiezen bedrijven steeds vaker voor elektrische voertuigen om hun CO2-uitstoot te reduceren, geluids- en geuroverlast te beperken en de bedrijfskosten te verlagen. De elektrische voertuigen van Tropos Motors Europe voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van functionaliteit, kwaliteit en veiligheid.

De nieuwe kippers voor de Tropos Able modellen zijn verkrijgbaar als achterwaarts kippende of 3-zijdige kipper tegen catalogusprijzen vanaf 4.300 euro netto. Afhankelijk van de uitvoering en het voertuigmodel bedraagt hun laadvermogen tussen de 375 – 610 kg. Met een binnenhoogte van 35 centimeter zijn beide kippers 2,30 meter lang en 1,40 meter breed. Verzonken sjorogen voor het zekeren van de lading en cabinebeveiliging behoren tot de standaarduitrusting. De speciaal ontwikkelde vloerconstructie zorgt voor een hoog draagvermogen. De kippers zijn voorzien van een beproefde elektro-hydraulische cilinder. 

De nieuwe kipper-constructies zijn niet van invloed op de technische prestaties van de Tropos Able. De elektrische bestelwagens hebben een actieradius tot 260 km en zijn volledig emissievrij. Met een breedte van 1,40 meter kunnen ze eenvoudig over smalle wegen rijden. Door hun korte wielbasis en kleine draaicirkel zijn ze ook geschikt voor krappe terreinen.

“Wij breiden ons aanbod voortdurend uit en zijn altijd op zoek naar passende oplossingen voor zoveel mogelijk sectoren. De kippers zijn een belangrijke mijlpaal voor ons nog jonge merk. Vooral de driezijdige kipper is zeer populair. Het is dan ook een highlight voor ons om beide kipper-varianten bij de marktintroductie aan te kunnen bieden en op deze wijze optimaal te voldoen aan de behoeften van klanten”, zegt Markus Schrick, Managing Director van Tropos Motors Europe. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.