Nieuws

Veap Shield presenteert de bio-spoiler

Veap Shield United, specialist in aerodynamische toepassingen, heeft op vakbeurs IAA Transportation een volledig circulaire spoiler van natuurlijk materiaal gepresenteerd. Deze spoiler is geproduceerd uit 100 procent natuurlijk materiaal op basis van hennep en 100 procent plantaardige hars.

“We zijn erg trots op onze innovatie en willen deze graag een podium geven tijdens IAA Hannover”, vertelt Gerrit van Kleef, directeur bij Vea[ Shield United. Normaliter worden vele aerodynamische producten gemaakt van kunststoffen. Met het doel ‘0 % emission is our mission’ kijkt Veap verder dan wat het product moet veroorzaken. Door de materiaalkeuze te bevragen, wordt de spoiler nog duurzamer. Van Kleef: “Deze spoiler kan aan het einde van de levenscyclus volledig biologisch worden afgebroken. Het is niet enkel een primeur binnen ons assortiment, maar binnen de gehele transportwereld.”

Tijdens de experimenten is het polyester vervangen door uitsluitend natuurlijke materialen die minimaal dezelfde robuuste en slijtvaste kwaliteit biedt. Van deze vezels worden vellen gemaakt die tijdens het productieproces in de mal geplakt worden. De hars die is gebruikt, wordt geproduceerd uit afvalmateriaal van planten en is de eerste 100 procent biobased hars ter wereld. “Het is een schitterende stap naar een duurzaam productieproces, maar we willen nog veel meer stappen maken. Het kan ons niet duurzaam genoeg.”

Veap stelt hoge eisen aan nieuwe producten. Elk product dat zij ontwikkelt wordt op diverse fronten getest. Zowel tijdens het 3D-ontwerpproces als tijdens de productie besteden we hier veel aandacht aan. Van Kleef: “We zijn daarom erg trots dat we deze duurzame spoiler hebben kunnen ontwikkelen waarbij de vertrouwde Veap kwaliteit gewaarborgd blijft. Dit eerste product laat zien waartoe we in staat zijn en kan in de toekomst een mooie toevoeging zijn aan ons assortiment.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.