Nieuws

Dit jaar werden in de periode januari tot en met juli 44.170 nieuwe lichte bedrijfsauto’s op kenteken gezet, oftewel ruim 24 procent meer dan in de eerste zeven maanden van 2020. Sinds februari werd elke maand een forse stijging genoteerd, maar in juli daalde het aantal registraties ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De verkoop van gebruikte bestellers stijgt tot recordhoogte, zo blijkt uit cijfers van Bovag en RDC.

Vorige maand nam het aantal nieuwe bestelwagens met bijna 6 procent af tot 4.819 en dat kan erop duiden dat ook in deze markt het wereldwijde chiptekort zich gaat manifesteren. Tot nu toe verloopt de verkoop redelijk crescendo, omdat er als gevolg van corona ook veel vraag is naar de diensten van aannemers, hoveniers, klusbedrijven en pakketbezorgers. Daar profiteren ook autoverhuurbedrijven van, getuige het aantal van 1.773 nieuwe bestelwagens die dit jaar door deze sector werden aangeschaft en dat is ongeveer evenveel als in de eerste zeven maanden van 2019. Vorig jaar waren dat er in die periode slechts 968. Het mkb schafte 20 procent meer bestelauto’s aan dan een jaar geleden, grote wagenparkbeheerders 14 procent en leasemaatschappijen ruim 29 procent meer.

De verkoop van gebruikte bestelwagens door de vakhandel ligt dit jaar tot en met juli op een recordniveau van 69.688 stuks. Dat is 4 procent meer dan de eerste zeven maanden van 2020. In maart werd 11.119 transacties een absoluut maandrecord geboekt, maar in elk van de laatste drie maanden is er ten opzichte van mei, juni en juli 2020 sprake van een daling van 7 tot 9 procent. Ruim 7.600 van de in totaal 1.050.000 lichte bedrijfswagens die op 1 augustus in Nederland geregistreerd stonden, is intussen elektrisch aangedreven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.