Nieuws

De Schaeffler Group heeft met Paravan GmbH een overeenkomst gesloten voor de oprichting van een nieuwe joint venture. Het doel van de nieuwe onderneming, Schaeffler Paravan Technologie GmbH und Co. KG, is de verdere ontwikkeling van Paravans Space Drive drive-by-wire technologie en de ontwikkeling en verkoop van mobiliteitssystemen. De transactie is nog afhankelijk van goedkeuring door de Duitse kartelautoriteiten. De partijen hebben geen financiële details vrijgegeven. Dat schrijft vakblad AT-Aandrijftechniek.

Als onderdeel van de transactie zal de joint venture de Space Drive technologie va Paravan overnemen. Schaeffler Technologies zal een aandeel van 90 procent in het nieuwe bedrijf krijgen.

Space Drive werd door Paravan ontwikkeld om chauffeurs met lichamelijke beperkingen te helpen door omslachtige mechanische besturingssystemen te vervangen door volledig betrouwbare elektronische systemen.

Behalve elektronische bediening van gaspedaal en rem biedt Space Drive steer-by-wire functionaliteit. Dit maakt veilige en betrouwbare voertuigbesturing langs puur elektronica weg mogelijk, zonder noodzaak van een stuur, stuurkolom en bijbehorende mechanische verbindingen. Steer-by-wire is een sleuteltechnologie voor zelfrijdende auto’s, waarbij veilig en betrouwbaar sturen een fundamentele eis is.

Zelf in personenauto’s met een stuur die soms autonoom rijden, opent de ruimtebesparing door het vervallen de stuurkolom nieuwe mogelijkheden voor voertuig- en interieurontwerp.

Space Drive biedt drievoudige redundantie en is momenteel de enige geïntegreerde drive-by-wire oplossing ter wereld die wordt geproduceerd in overeenstemming met de kwaliteits- en veiligheidseisen, inclusief de extreem veeleisende ISO 26262 ASIL D functionele veiligheidsnorm.

Het is het enige systeem dat in meerderelanden wereldwijd is toegelaten voor gebruik op de weg, terwijl het tegelijkertijd het potentieel heeft voor technische en commerciële levensvatbaarheid in grootschalige autoproductie. Space Drive heeft ook het record van 500 miljoen kilometers rijden zonder ongelukken.

De nieuwe joint venture zal zijn operationele hoofdkwartieren hebben in Aichelau en Herzogenaurach en zal worden geleid door een team met Paravan-oprichter Roland Arnold als CEO, Dr. Dirk Kesselgruber, hoofd van de divisie Chassissystemen bij Schaeffler, en een nog te benoemen medewerker van de Schaeffler Group.

De overeenkomst is een belangrijke stap voor Schaeffler. De acquisitie van de beproefde drive-by-wire technologie geeft het bedrijf toegang tot een sleuteltechnologie om de divisie Chassissystemen uit te bouwen tot een volwaardige integrator van dit soort systemen. Dit biedt een goede gelegenheid voor het concern om een technologische basis te vormen voor de groeiende markt voor autonome voertuigen. De overeenkomst is daarom een belangrijke stap in Schaeffler’s ‘Mobility for tomorrow’ strategie.

In de overeenkomst zal Schaeffler zijn onlangs geïntroduceerde Mover technologie inbrengen, die een belangrijke rol zal spelen. Dit concept voor een klein en universeel rijdend chassis is volledig elektrisch en kan worden gecombineerd met verschillende carrosserieversies voor een brede range van stads- en transportapplicaties.

Bron: AT-Aandrijftechniek

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.