Nieuws

Watt, alweer een nieuwe elektrische bestelauto

De transitie naar emissievrij vervoer doen vele bedrijven besluiten een kans te wagen op de voertuigmarkt. De Watt Electric Vehicle Company (WEVC) wil in een eigen fabriek in de Britse Midlands in 2023 starten met eigen elektrische bedrijfsvoertuigen. WEVC kan daar 5.000 elektrische bestelauto’s per jaar bouwen.

WEVC doet dat met PACES (Passenger And Commercial EV Skateboard), een basisplatform dat in hoge mate worden aangepast aan verschillende carrosseriestijlen, afmetingen en configuraties. WEVC, dat naar eigen zeggen volledig wordt ondersteund door een toonaangevende Britse toeleveringsketen van EV-technologie, heeft de afgelopen twee jaar een uitgebreid ontwikkelingsproces met PACES doorlopen en is nu klaar voor marktentree. WEVC is in staat om de basis te leggen voor een hele nieuwe reeks op maat gemaakte elektrische bestelwagens, vrachtwagens en bussen – in feite voor elk type bedrijfsvoertuig – en de productie van volledig nieuwe EV bedrijfsvoertuigen op basis van PACES zal volgens planning in het derde kwartaal van 2023 in de Midlands van start gaan.

Watt EV Company zal tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 een eerste prototype van een elektrisch bedrijfsvoertuig op basis van PACES onthullen. Neil Yates, oprichter en eigenaar van Watt Electric Vehicle Company: “Met de steeds toenemende druk op stedelijke emissies, in combinatie met de groei van thuisbezorging, zijn we benaderd door meerdere fabrikanten van bedrijfsvoertuigen en wagenparkbeheerders, die wanhopig behoefte hebben aan de ontwikkeling van de volgende generatie elektrische bestelwagens, vrachtwagens en bussen. Aangezien de elektrificatie van de sector alleen maar versnelt, hebben deze bedrijven een kant-en-klaar, geavanceerd en toch kosteneffectief EV-platform nodig waarop ze hun voertuigen kunnen bouwen – dat is de PACES-architectuur van Watt Electric Vehicle Company.  Dankzij de steun van de subsidie van Innovate UK zullen we ons eerste prototype van een elektrisch bedrijfsvoertuig, gebaseerd op PACES, tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 onthullen. Productie van een nieuwe reeks op PACES gebaseerde elektrische bedrijfsvoertuigen door WEVC is gepland om te beginnen in onze nieuwe fabriek in Midlands in Q3 2023. Via deze faciliteit zullen we de capaciteit hebben om 2.500-5.000 eenheden per jaar te bouwen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.