Partnercontent

Dit zijn de vier beste bestelauto’s van 2021

Als je een bestelauto wilt leasen voor je bedrijf dan wil je uiteraard een betrouwbare auto mét een kloppend leasecontract. Veelvoorkomende leasevormen voor bestelauto’s zijn operational lease, financial lease, occasion lease en shortlease. Vooraf is het verstandig om onafhankelijk leaseadvies in te winnen. Zo weet je precies welke leasevorm en bestelauto het beste bij jouw situatie past. Onderstaand bespreken we de vier beste bestelauto’s van 2021.

Ford Transit Connect

Ford heeft met de Connect een echte bestseller in huis. Als je bestelauto een trekgewicht van 1500 kilogram moet hebben dan is de 120 pk versie van de Ford Transit Connect iets voor jou. Het laadvermogen van deze auto is zonder twijfel uitstekend, het valt bovendien zelfs te verhogen tot maar liefst 910 kilogram. De laadruimte is op de bodem gemeten exact 225 centimeter. Helaas verlies je op hoogte wel wat meer effectieve laadruimte bij dit model van Ford, wat komt doordat de bestuurder een stuk meer beenruimte krijgt vanwege het bolle tussenschot. De Ford Transit Connect is overigens ook verkrijgbaar op de markt met een 8 traps automaat. Voor een paar tientjes per maand kan het bovendien voorzien worden van allerlei veiligheidssystemen. 

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy voldoet eigenlijk altijd wel aan de wensen van iemand die een bestelauto zoekt. Het hoort dan ook zeker bij de vier beste bestelwagens van 2021. Dit komt ook zeker door de technische kenmerken van de veiligheidssystemen, die echt ongekend zijn. Helaas zijn ze niet standaard bij de Caddy. Het trekgewicht van 1500 kilogram van de 102 pk motor is al helemaal speciaal. Daarnaast valt bij dit model van Volkswagen een laadvermogen te selecteren tot 771 kilogram. De Caddy maxi heeft bovendien een laadruimte van 215 centimeter, terwijl het ook gekocht kan worden met een 7 traps DSG automaat en 4 wielaandrijving. In principe is een 75 pk diesel over het algemeen al wel genoeg. 

Mercedes-Benz Citan

Ja, de Mercedes-Benz Citan hoort zeker in de top 4 thuis op het gebied van de beste bestelauto’s van 2021. Toch heeft het wel wat beperkingen, met name qua afmetingen en gewichten. Zo zal het niet mogelijk zijn om een aanhanger te vervoeren met de Mercedes-Benz Citan die meer dan 1050 kilogram weegt. Wat juist wel weer een voordeel is van dit model is dat de laadlengte verkrijgbaar is in drie lengtes, namelijk in 136, 175 of 213 centimeter. Over het algemeen is deze bestelauto van Mercedes-Benz met name geschikt voor een koeriersdienst. Bij zeer hoge kilometrages is de Citan namelijk een bestelwagen met lage kosten. Ook komt dit doordat het een erg betrouwbare auto is van het Duitse merk. 

Fiat Doblo

De techniek klopt bij de Fiat Doblo zonder twijfel als een bus. Het behoort dan ook zeker tot de meest betrouwbare bestelauto’s. In de meeste gevallen is het laadvermogen van de Doblo bovendien maar liefst 1300 kilogram, al kan het ook duizend kilogram zijn. De lengte van de laadruimte van dit model is verkrijgbaar met 182 of 217 centimeter. Toch valt de Fiat Doblo ook op door de breedte van de bestelwagen. Het is namelijk maar liefst 171 centimeter breed, waarmee het over het algemeen ruimer is dan de concurrenten. Bovendien kan er bij de Doblo in de meeste gevallen ook vaak een hoge korting gegeven worden, dus dit is natuurlijk ook aantrekkelijk voor jou.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.