Partnercontent

Hoe kiest u de juiste vloermat voor uw auto?

Als u dacht dat automatten alleen dienen om uw voeten te laten rusten, dan hebt u het mis. Automatten spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de esthetische waarde van uw auto. Voor de passagiers lijkt het misschien gewoon een accessoire, maar voor een bestuurder maakt het een groot verschil wat voor soort matten u in uw auto gebruikt.

Automatten houden vuil en viezigheid uit uw auto; ze nemen het water van uw voeten op en houden het tapijt schoon. De juiste kleur zal uw cabine opfleuren, terwijl het juiste materiaal de hele cabine een premium uitstraling geeft. Daarom is het belangrijk dat u de juiste automat voor uw auto kiest.

Automatten bestaan al sinds het ontstaan van de auto. Vroeger waren het niet meer dan stukjes stof of leer die in de auto werden gelegd om de bestuurder en passagiers een zachte ondergrond te bieden. Echter, met de vooruitgang in de productie-technologie, zijn automatten nu veel geavanceerder en kunnen worden aangepast aan specifieke modellen en kleuren!

Automatten voor alle weersomstandigheden

Automatten voor alle weersomstandigheden zijn gemaakt van dik vinylmateriaal en duurzamer dan gewone rubbermatten. Ze hebben omgekeerde randen die ervoor zorgen dat geen water, stof of vuil de mat verlaat en moet worden afgestoft. De matten zijn voorzien van spikes aan de achterkant die wegglijden voorkomen en zijn overal verkrijgbaar.

Automatten voor alle weersomstandigheden zijn gemakkelijk schoon te houden en bieden de beste bescherming voor het interieur van uw auto. Als u woont waar het vaak sneeuwt of regent, zijn automatten voor alle weersomstandigheden wellicht een betere optie.

Stoffen automatten

Stoffen automatten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en zijn het goedkoopst. Ze hebben een rubberen achterkant die voorkomt dat ze wegglijden en zijn verkrijgbaar in aantrekkelijke kleuren en dessins. Stoffen matten komen meestal in universele maten en passen gemakkelijk in elke auto.

U kunt ze gemakkelijk verwijderen en wassen, afstoffen of schoonmaken, zelfs op dagelijkse basis. Na verloop van tijd zullen ze echter gaan doorhangen en kunnen ze ook wegglijden. Ze hebben zelfs een korte houdbaarheid in vergelijking met andere producten. Stoffen matten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in elke autozaak, maar kijk uit naar een goede kwaliteit.

Rubberen matten

Rubberen matten zijn de meest duurzame en langdurige matten voor uw auto. Het is heel goed mogelijk dat u ze gratis van uw dealer heeft gekregen. Rubberen matten glijden niet uit, waardoor ze veilig zijn, omdat ze het gebruik van de pedalen niet belemmeren.

Rubberen matten zijn essentieel als u uw auto representatief wilt houden en vrij van vuil, modder en andere zaken die een puinhoop kunnen maken, maar ze worden ook snel vuil en zijn meestal zwart; verwacht dus geen esthetische waarde. Ga voor de hoge kwaliteit en kijk voor uw automodel naar specifieke matten.

Hier zijn de tips om u te helpen de juiste te kiezen:

  • Denk na over het materiaal

  • Kijk naar de kleur

  • Controleer de pasvorm

  • Denk aan duurzaamheid

Door deze tips te volgen, zou u geen probleem moeten hebben om de perfecte automat voor uw auto te vinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.