Partnercontent

Met het oog op de toekomst, wanneer veel steden op slot gaan voor dieselvoertuigen, is de aanschaf van (een) elektrische bestelauto(‘s) voor je bedrijf geen gekke gedachte. Maar denk dan meteen ook na hoe je deze zo duurzaam mogelijk oplaadt. Een dubbel duurzame investering is de solar carport: het overdekte laadstation voor je wagenpark.

Energievergelijker raadplegen

Het is de kers op de taart die elektrisch rijden heet: de zon als duurzame energieleverancier. Raadpleegde je doorgaans een energievergelijker om in je huis goedkoper aan stroom te komen. Ook zakelijk zijn daar volop mogelijkheden voor. Voor wat betreft het autorijden ziet de toekomst er letterlijk en figuurlijk zonnig uit. De opbrengst is afhankelijk van het aantal panelen, de locatie en de kwaliteit.

Meer voordelen

Verder is het de vraag of je een heel wagenpark hebt, of met één elektrische auto je bedrijf bestiert. In dat laatste geval heb je de auto in je vrije tijd wellicht bij je huis staan en biedt de solar carport nog meer mogelijkheden. Een deel van de apparaten in je tuin kunnen er ook mee opgeladen worden en de carport zorgt voor meer privacy – het scheelt pottenkijkers. Voor een wat natuurlijkere uitstraling kun je deze van hout bouwen en er klimop tegenaan laten groeien, maar ze zijn ook als geheel verkrijgbaar. En een dief zal minder snel inbreken in een auto onder een afdak, dan wanneer deze open en bloot voor het huis geparkeerd staat. Het is allemaal afhankelijk van je woonsituatie natuurlijk.

Vrijwel direct beginnen met terugverdienen

Het blijft echter een serieuze investering: serieus in de zin dat je duurzaam en toekomstbestendig bezig bent, en serieus als je in je budget kijkt. Dat is ook de betekenis van het woord ‘investering’ natuurlijk, dus er gaat eerst geld uit voordat het terugverdiend wordt. De zekerheid van het terugverdienen is op het gebied van zonne-energie al lang en breed bewezen. En dat begint vrijwel direct als de boel aangesloten is omdat er weinig of geen elektriciteit meer uit het reguliere stroomnet getapt wordt.

Bouwvergunning aanvragen

Denk er overigens wel aan dat veel gemeentes nog niet precies weten wat ze met een modern verschijnsel als de solar carport aan moeten. Check daarom of een vergunning noodzakelijk is, je tuin verandert enigszins van uiterlijk en in veel gemeentes is er een maximale bouwhoogte. Maar het duurzame karakter van het bouwwerk zal in veel gevallen de doorslag geven. Bovendien zijn carports voor personen- en bestelauto’s niet hoger dan een schuur of buitenkeuken. Al met al ben je duurzaam bezig en de positieve uitstraling die dat oplevert, kan elk bedrijf gebruiken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.