Partnercontent

Veel mensen zien het kopen van een tweedehands auto als een enorm lastige opgave. Een auto kan er van de buitenkant prima uitzien maar dan nog is het maar de vraag hoe het met de staat van de auto gesteld is. Dit is zeker het geval met bestelauto’s. Dit roept de vraag op of een tweedehands auto kopen nog wel een veilige keuze is en hoe je hierbij de veiligste keuze maakt.

Voor- en nadelen van de aanschaf van een gebruikte auto   

Als je op zoek bent naar een andere auto, is het aanschaffen van een tweedehands exemplaar een zeer begrijpelijke keuze. De voordelen van de aanschaf van een gebruikte auto spreken voor zich: tweedehands auto’s hebben een lagere aanschafprijs, een kortere levertijd en zijn volop beschikbaar. Hoewel dit aantrekkelijk klinkt, zijn er ook een aantal duidelijke keerzijden van deze keuze te benoemen. Denk hierbij aan de mogelijke risico’s met betrekking tot de staat van de auto. Daarnaast hebben tweedehands auto’s vaak flinke gebruikssporen. Dit is vaak vooral van toepassing bij bestelauto’s omdat deze voertuigen vaak op de meest intensieve manier gebruikt worden. Daar komt bij dat er lang niet altijd even zorgvuldig wordt omgegaan met dit soort voertuigen omdat de bestuurders vaak niet de eigenaren van de bestelbus zijn. 

Is het kopen van tweedehands auto’s nog wel een verstandige keuze?

Het is goed voor te stellen dat je jezelf, op basis van de hierboven genoemde nadelen van de aanschaf van een gebruikte auto, afvraagt of het kopen van tweedehands auto’s nog wel een verstandige keuze is. Dit is zeker het geval, al hangt het er sterk van af waar je de gebruikte auto koopt. Het kopen van een tweedehands (bestel)auto via internet is een eenvoudige stap maar niet altijd de meest verstandige optie. Er zijn immers veel particuliere verkopers die hun voertuig zelfstandig via het digitale platform aanbieden. Dit is een financieel aantrekkelijke keuze want bij deze (onderhandse) verkoop constructie wordt er geen gebruik gemaakt van de diensten van een professional. Uiteraard wordt hierdoor een mooie kostenbesparing gedaan maar heeft de verkoper ook alle mogelijkheden om eventuele gebreken te verzwijgen. Daarnaast is er uiteraard geen sprake van enige garantievoorwaarden waarop teruggevallen kan worden. In dit geval is het dus zeer verstandig om wel gebruik te maken van de professionele schakel. 

Een veilige optie om een gebruikte bestelauto te kopen

Wanneer je besluit om een occasion te kopen bij een officiële garage die voorzien is van de benodigde keurmerken, ligt de aankoopprijs van de tweedehands auto wel wat hoger maar dat is niet voor niets. Je maakt dan een keuze voor een zeer veilige optie om een gebruikte bestelauto te kopen. Er zijn zelfs bedrijven die zich volledig richten op het bij elkaar brengen van kopers en verkopers en hierbij als tussenpersoon fungeren. De service hierbij gaat hierin (letterlijk) vrij ver. De betreffende auto wordt eerst grondig nagekeken voordat het voertuig in de verkoop wordt aangeboden. Daarbij is het een voorwaarde dat de historische onderhoudsgegevens van de auto bekend moet zijn. Op basis hiervan wordt een offerte op maat aangeboden en kan er gebruik worden gemaakt van een “niet tevreden, geld terug garantie”. Daarnaast wordt er een 24/7 mobiliteitsgarantie geboden wat uiteraard makkelijk aangeboden kan worden. Een tweedehands auto kopen via dit soort organisaties is een veilige keuze die je gerust kunt maken. De kans dat je onderweg met pech stil komt te staan, wordt op een letterlijk vakkundige manier wel erg klein gemaakt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.