Donderdag 15 december 2022 | 19.00 uur

Sprekers

Donderdag 15 december 2022

E-bestelauto of e-vrachtfiets?

Aan de hand van onderzoeksresultaten en veel praktijkvoorbeelden laat ik zien dat bak- en vrachtfietsen voor zelfstandige ondernemers en MKB een alternatief kunnen zijn voor bestelbusjes in onze binnensteden.

Jos Sluijsmans – International Cargo Bike Festival

Overstappen naar elektrische bestelauto’s

Bestelauto’s (elektrisch of niet) zijn productiemiddelen. Geld verdienen met goed functioneel gereedschap tegen acceptabele kosten is de boodschap. Tegelijkertijd krijgen bestelauto-eigenaren steeds meer te maken met regels zoals milieuzones. Door te kiezen voor elektrisch ontstaan er ook weer kansen bij aanbestedingen. Dat maakt de keuze voor een bestelauto wel wat complexer dan voorheen. Opladen op het bedrijf kan, maar wat moet daarvoor gebeuren?

Jasper Engel – Oxcart

De eigen ervaringen van Walther

Duurzaamheid is volgens Walther Dingemans ‘de groene draad’ in zijn bouwbedrijf VDZ Projecten. Zo gaat VDZ uit van biobased bouw, heeft het al sinds 2003 een energieneutraalpand  en heeft het de bouwlogistiek van al haar activiteiten sterk verduurzaamd. Die ‘groene draad’ is ook doorgetrokken naar de bedrijfsbussen van VDZ. In 2018 schafte het bedrijf zijn eerste elektrische bestelauto aan, inmiddels rijdt VDZ er met vier. Walther Dingemans gaat in zijn sessie diep in op de ervaringen met elektrische bestelauto’s en zijn duurzame visie. Hij wil dolgraag de interactie aangaan met bezoekers, dus stel hem vooral veel vragen!

Walther Dingemans – VDZ Projecten

Jouw productiviteit in de hoogste versnelling met Ford Pro

Tijdens deze sessie vertellen we jou alles over Ford Pro, de totaalaanbieding op het gebied van jouw bestelauto wagenpark. Met dit complete servicepakket van Ford heb je altijd de juiste voertuigen, software, services, financiering én laadoplossingen, bijvoorbeeld voor de nieuwe E-Transit of E-Transit Custom. Daarmee zet je jouw productiviteit in de hoogste versnelling.

Emil Bos – Ford Pro

Elektrisch rijden met data – hoe uw vloot de overstap naar EV kan maken

Tussen 2025 en 2030 worden zero-emissiezones in steden voor bedrijfswagens ingesteld. Mede hierdoor is het overstappen naar elektrische bedrijfswagens de toekomst van de bedrijfsvoering. Daarnaast reduceert u op deze manier de CO2-uitstoot van uw vloot en behaalt u gemakkelijker uw doelen voor duurzaam ondernemen. 

Tijdens deze sessie vertelt Taco Olthoff, EV-programmadirecteur van Webfleet u alles over de huidige EV-uitdagingen in Nederland. Hoe kunnen wagenparkbeheerders de overstap naar EV maken en welke uitdagingen komen zij hierbij tegen? Bovendien geeft hij een uniek inkijkje in wat de overstap kan opleveren voor uw wagenpark. Daarnaast legt Taco uit hoe Webfleet met behulp van slimme data u kan ondersteunen bij het elektrificatieproces van uw vloot.

Taco Olthoff – Webfleet

In samenwerking met:

Powered by: