Nieuws

58 elektrische Kangoo’s voor BENU

Renault heeft afgelopen week de eerste negentien exemplaren van de 100 procent elektrische Kangoo E-Tech electric overhandigd aan BENU, distributeur van medicijnen en medische hulpmiddelen. Het gaat hier om de eerste partij van in totaal 58 exemplaren. BENU kiest voor de Renault Kangoo E-Tech electric vanwege de onovertroffen combinatie van 100 procent elektrische aandrijving, laadvolume en laadvermogen.

De Renault Kangoo E-Tech electric wordt ingezet voor de lokale distributie van medicijnen en hulpmiddelen aan consumenten en zorginstellingen vanuit Amsterdam en Eindhoven. De elektrische bestelauto van Renault stelt BENU in staat klanten tot de voordeur te bedienen, ook als de milieueisen worden aangescherpt en lage-emissiezones worden uitgebreid. Daarmee is BENU toekomstbestendig, terwijl de Kangoo E-Tech electric bijdraagt aan het doel van de onderneming om alle transportbewegingen verder te verduurzamen.

Bart Tolhuisen, groepsdirecteur financiën van BENU: “We zijn blij dat de elektrische Kangoo voertuigen betrekkelijk snel geleverd konden worden. De vraag naar elektrische transportmiddelen neemt sterk toe, doordat steeds meer steden zero-emissiezones instellen. Dit betekent dat in deze gebieden alleen voertuigen mogen rijden zonder uitstoot (van CO2, NOx en fijnstof). Dankzij de nieuwe elektrische bestelauto’s kunnen we onze medicijnen en hulpmiddelen blijven bezorgen, ook als het aantal zero-emissiezones in de toekomst uitbreidt. Daarnaast leveren de voertuigen een belangrijke bijdrage aan het streven van Brocacef Groep naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2030.”

De keuze voor de Renault Kangoo E-Tech electric heeft niet alleen te maken met de elektrische aandrijving. De bedrijfsauto biedt ook een laadvolume van 3,9 m3, een laadvermogen van 527 kg, een standaard trekgewicht van 1.500 kg en een riante actieradius van ruim 300 kilometer (WLTP). Dankzij deze onovertroffen combinatie is de Kangoo E-Tech electric uiterst veelzijdig en breed inzetbaar.

Tevens is 45 kWh-batterij van de Kangoo E-Tech electric snel op te laden dankzij de standaard 11 kW-boordlader, wat perfect aansluit op de duurzame bedrijfsvoering. Bij de distributiefaciliteiten in Amsterdam en Eindhoven zijn zonnepanelen op het dak aangebracht, zodat de Kangoo E-Tech electric kan worden opgeladen met zelf opgewekte elektriciteit. Daarmee dragen de elektrische bedrijfswagens van Renault bij aan het streven van Brocacef Groep – waartoe BENU behoort – om in 2030 CO2-neutraal te opereren.

BENU zet zich dagelijks inzet voor de gezondheid van mensen. BENU is daar waar mensen behoefte hebben aan advies over een gezonde leefstijl, de juiste medicijnen, zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Thuis en in apotheken. BENU is met 3.500 medewerkers en ruim 3,6 miljoen klanten onderdeel van Brocacef Groep N.V., een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg. Bij Brocacef Groep werken ca. 5.400 medewerkers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.