Nieuws

Albert Heijn onderweg met elektrische Toyota

Toyota en Albert Heijn starten een proef met batterij-elektrische bezorgwagens op basis van de Toyota Proace Electric. Deze compactere bezorgwagens gaan het komende kwartaal rijden in de binnenstad van Amsterdam. Albert Heijn zet in op volledig emissievrije stadslogistiek in tal van steden.

De bezorgwagen op basis van de Toyota Proace Electric is de eerste bezorgwagen in het ‘Medium’-segment, daarmee is hij compacter dan de andere bezorgwagens van Albert Heijn. Met een lengte van 5,10 scheelt het zo’n 2,30 meter, waarmee hij makkelijker te manoeuvreren is in de drukke binnenstad van Amsterdam.

Ondersteunen

Erwin Jongh, Programmamanager Zero Emission bij Toyota Nederland: “We zijn ontzettend blij met deze proef samen met Albert Heijn. Met deze test leren we hoe een kleinere bezorgwagen in de praktijk werkt. Door de Proace Electric slim in te richten kunnen we toch een maximaal aantal bezorgadressen beleveren. Er is ook gedacht aan het werkgebied van deze auto: de binnenstad van Amsterdam. Een van de drukste binnensteden, waarin het formaat van de auto een grote rol speelt. Uiteraard is ook over de ondersteunende systemen nagedacht. Daarom is de auto voorzien van een uitgebreid camerasysteem en sensoren die de bestuurder helpen met het manoeuvreren in de binnenstad. Zo schoon, efficiënt en veilig mogelijk thuis boodschappen bezorgen, dat was ons doel bij de ontwikkeling van deze Proace Electric.”

Maatwerk

Toyota levert de Proace Electric in verschillende maatvoeringen, de Worker, Long en ook een versie met dubbele cabine. Daarnaast levert Toyota ook de Proace Electric Truck met een 50 kWh en een 75 kWh batterijpakket. De Proace Electric Truck is leverbaar met een open laadbak, een kiepbak of maatwerk. Voor de bezorgwagens van Albert Heijn is gekozen voor de laatste optie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.