Nieuws

Amazon wil naar 10.000 e-bestellers

Amazon heeft plannen aangekondigd om de komende vijf jaar meer dan 1 miljard euro te investeren om zijn transportnetwerk in Europa verder te elektrificeren en CO2-vrij te maken, zodat pakketten op een duurzamere manier bij klanten worden afgeleverd. Het houdt onder meer in dat Amazon 10.000 elektrische bestelauto’s op de weg wil zetten.

Amazon heeft meer dan 3.000 elektrische bestelauto’s die pakketten bezorgen bij klanten in heel Europa en verwacht met de investering zijn vloot uit te breiden tot meer dan 10.000 e-bestellers tegen 2025. Daardoor boekt Amazon naar eigen zeggen sneller vooruitgang boekt om in 2040 CO2-neutraal te zijn, tien jaar eerder dan de Overeenkomst van Parijs vereist.

“Ons transportnetwerk is een van de meest uitdagende onderdelen van ons bedrijf om CO2-neutraal te maken, en om dat te worden zal een aanzienlijke en langdurige investering nodig zijn”, aldus Andy Jassy, CEO van Amazon. “De inzet van duizenden elektrische bestelwagens, vrachtwagens voor lange afstanden en fietsen zal ons helpen verder af te stappen van traditionele fossiele brandstoffen en hopelijk de transport- en auto-industrie in Europa en de rest van de wereld stimuleren om te blijven schalen en innoveren.

Amazon heeft in meer dan 20 steden in Europa, waaronder Londen, München en Parijs, micromobiliteitsknooppunten opgezet en verwacht dat aantal tegen eind 2025 te verdubbelen. Micro-mobility hubs zijn kleinere, centraal gelegen leveringsstations. In de traditioneel dichtbevolkte steden van Europa stellen de hubs Amazon in staat nieuwe leveringsmethoden te gebruiken, zoals e-cargo fietsen en leveringen te voet, om pakketten duurzamer bij de klanten te brengen. Micro-mobiliteitshubs halen traditionele bestelwagens van de weg, wat de verkeersopstoppingen in stadscentra verlicht en de luchtkwaliteit verbetert.

Naast deze nieuwe bestelwagens en micromobiele hubs en voertuigen zal Amazon ook investeren in duizenden opladers in zijn Europese vestigingen. De investering zal het bedrijf en zijn partners in staat stellen de laadapparatuur van het wagenpark te verbeteren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.