Nieuws

Bluekens EV is eerste BYD-dealer in Nederland

De Chinese auto-, truck- en busfabrikant BYD heeft Bluekens EV benoemd tot eerste dealer voor sales en aftersales van haar elektrische bedrijfsauto’s tot 12 ton.

De banden tussen Bluekens EV en BYD zijn al een tijdje sterk. Tijdens de laatste TTM.nl Talk schoof general manager Gert-Jan Jonker van Bluekens EV al aan om deels over BYD te praten. Bluekens EV maakt deel uit van de Bluekens Group, onder meer bekend als Volvo Trucks dealer.

Bluekens EV wordt sales- en aftersales partner van BYD, maar gaat bovendien algehele service bieden, inclusief laadoplossingen, fleetmanagement en leasing aan klanten in het westen, zuid-westen, midden-zuid en midden-Nederland.

De voertuigen die BYD in Nederland gaat aanbieden zijn de ETP3 eVan en de ETM6 elektrische 7,5 tons truck. Met de ETM6 kon TTM.nl eerder dit jaar als eerste in Nederland rijden. Top Delivery Services (TDS) en Havi Logistics zijn de eerste transportbedrijven die rijden met de ETM6. Met de eVan maakten TTM.nl en Bestelauto al eind 2019 kennis

“BYD is in veel opzichten een waardevolle aanvulling op de Nederlandse markt”, zegt Gert-Jan Jonker, general manager van Bluekens EV. “De bestel- en vrachtwagens, bijvoorbeeld de 7,5 ton BYD ETM6, zijn bijzonder efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners. De batterijtechnologie van BYD heeft zich de afgelopen jaren al bewezen. Wij zijn er trots op dat wij de eerste partner van BYD eTrucks in Nederland mogen zijn.”

Isbrand Ho

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Bluekens EV te starten voor de verkoop en aftersales services van BYD eTrucks en eVans in Nederland. We geloven dat BYD’s innovatieve EV-technologie in combinatie met Bluekens’ aanzienlijke ervaring en serviceaanbod een aantrekkelijk aanbod zal vormen voor onze Nederlandse klanten. We voelden ons aangetrokken tot Bluekens EV’s jarenlange ervaring in aftersales en technische capaciteiten. We zullen met hen samenwerken aan het bereiken van ons gezamenlijke doel om klanttevredenheid te garanderen door middel van uitstekende aftersales-diensten, en we kijken ernaar uit om de markt voor emissievrije eTrucks in het land te laten groeien.”

Bluekens Group en BYD begonnen in 2007 samen te werken voor BYD’s marktleidende aanbod van eBussen. De benoeming van Bluekens EV als verkoop- en servicepartner voor BYD-trucks en -bestelwagens is gebaseerd op bewezen synergieën en gedeelde waarden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.