Nieuws

Dacia Spring is prijsbreker

Dacia heeft de prijzen bekend gemaakt van haar eerste elektrische auto: de Spring. De Spring is vanaf april te bestellen vanaf 17.890 euro. Leveringen beginnen in herfst. In 2022 komt er ook een Cargo-versie, al is nog niet zeker of die ook naar Nederland komt.  

Dat zou echter met een prijsstelling (ver) onder de 20.000 euro zeker interessant zijn, maar de Cargo zou zeker niet voldoen aan onze grijs-kentekenregelgeving.

De elektrische Dacia heeft een elektromotor van 33 kW (44 pk) en een accupakket van 26,8 kWh. Samen zijn ze goed voor een reikwijdte van 225 km, bij veel gebruik in de stad kan zelfs 295 km worden gehaald (WLTP). De topsnelheid ligt op 125 km/h. Met AC is laden tot 6.6 kW mogelijk, met DC optioneel tot 30 kW.

De Cargo versie van de Spring Electric heeft geen achterbank meer, maar een vloer met plastic coating, net als gecoate wielkasten. Ook zijn er vier sjorogen en een lichte scheidingswand tussen inzittenden en de laadruimte. De laadlengte bedraagt 1.033 mm, het laadvermogen bedraagt 324 kilogram.

De Spring Electric Cargo is verkrijgbaar in wit en wordt standaard geleverd met handmatig te bedienen airconditioning, Bluetooth-radio, USB-aansluiting en voorziening voor een telefoonhouder, stoffen bekleding, zwart gepoederlakte buitenhandgrepen en spiegels en 14-inchwielen met ‘gewone’ wieldoppen. Omwille van gewichtsoptimalisering heeft deze versie geen reservewiel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.