Nieuws

Fiat presenteert vernieuwde Ducato

De vernieuwde Ducato is vanaf nu te bestellen, meldt Fiat Professional. Het nieuws komt niet lang na de introductie van de elektrische E-Ducato. De nieuwe Ducato heeft een nieuwe dieselmotor en tal van slimme opties in het interieur. Ook het pakket ADAS-systemen is enorm uitgebreid.

Fiat heeft de elektrische en elektronische inrichting van de Ducato helemaal aangepast. Dat betekent onder meer dat er in de cabine nu volledig digitale displays zijn, zowel voor de instrumenten als voor het grote UConnect scherm in het dashboard. De UConnect schermen, 5, 7 of 10 inch, hebben Apple Carplay en Android Auto connectivity. Ook heeft de Ducato een vernieuwd dashboard en stuurwiel, een nieuwe versnellingspook, nieuwe deurpanelen en bedieningselementen voor de automatische airconditioning.

De Ducato heeft ook een nieuwe range rijassistentie- en veiligheidssystemen. Hij biedt een volledig scala aan Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), zowel op de weg als bij het parkeren. Het gaat van snelheidsbegrenzing tot remcontrole voor onverwachte obstakels zoals voetgangers en fietsers, van verkeersbordherkenning tot bewaking van de oplettendheid van de bestuurder, tot Adaptive Cruise Control met Stop&Go-functie, Lane Keep Assist en Traffic Jam Assist, waarvan de laatste het traject van het voertuig actief onder controle houdt, rekening houdend met de verkeersomstandigheden. Door het gecombineerde gebruik van deze laatste drie ADAS kan de nieuwe Ducato autonoom rijden op niveau 2, waarbij het voertuig zelfstandig assistentie verleent tijdens het rijden, optrekken en afremmen. De uitgebreide specificaties van het bestuurdersassistentie- en parkeersysteem worden aangevuld door de Digital Central Mirror, die het zicht naar achteren digitaal verbetert, plus het ESC-systeem met zijwindassistent, Trailer Stability Control en Active Park Assist. De cabine is toegankelijk met Keyless Entry and Go – om de deuren van de cabine en laadruimte te vergrendelen en te ontgrendelen en de motor te starten zonder de sleutel. De nieuwe Ducato heeft een elektrische parkeerrem en een Eat-and-Work neerklapbare leuning. De nieuwe Fiat beschikt ook over een compartiment om mobiele telefoons draadloos op te laden, dubbele USB-A- en USB-C-poorten, een 230 V-stopcontact, grotere en ruimere deurpanelen, verwarmde voorruit met interne elektrische weerstand voor snelle ontdooiing en zelfnivellerende luchtvering om de laaddrempel te verlagen en zo het in- en uitladen te vergemakkelijken.

De stoelen hebben een moderner uiterlijk, nieuwe bekleding en bieden meer ruimte en comfort. De nieuwe elektrische stuurbekrachtiging, die standaard is voor het hele gamma, is preciezer en beter beheersbaar in alle rij- en beladingsomstandigheden. Het stuurwiel zelf is ook iets kleiner geworden.

Fiat Professional monteert een nieuwe motor in de Ducato, een 2,2 diesel afkomstig uit de Alfa Romeo Giulia en Stelvio. De Multijet3 diesels heten H3 en zijn beschikbaar in de vermogens 120, 140, 160 en 180 pk)met een nieuwe en verbeterde handgeschakelde 6-versnellingsbak – beschikbaar in alle 4 de niveaus en de automatische 9-versnellingsbak, beschikbaar in de 140-pk, 160-pk en 180-pk varianten. 

Aan de buitenzijde is de Ducato minimaal veranderd. Opvallend is sowieso de LED-verlichting. De in drie secties verdeelde lampen hebben een helderheid die 30 procent beter is dan voorheen. Het plaatwerk en de grille zijn ook licht veranderd, maar dan moet je heel goed kijken om dat te zien. Last but not least is de nieuwe Ducato voorzien van tal van connectivity-features om wagenparkbeheerder, dealer en bestuurder optimaal met elkaar in contact te brengen en houden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.