Nieuws

Ford legt productie stil tot 4 mei

Ford Europa heeft vrijdag bevestigd dat de Europese productie van (bestel)auto’s stil ligt tot ten minste 4 mei a.s. in verband met de Corona-pandemie.

Het gaat dan om de productielocaties in Saarlouis en Keulen en Craiova in Roemenië. Ook de productie in Valencia, waar de Transit en Tourneo Connect wordt gemaakt, is gestaakt, maar daar ligt de grens tot nu toe op 27 april. In Groot-Brittannië wordt er ook niet gewerkt bij de productie van motoren in Bridgend en Dagenham.

“Het is belangrijk dat we onze werknemers zoveel mogelijk duidelijkheid geven over hoe lang de huidige situatie waarschijnlijk zal voortduren”, aldus Stuart Rowley, president van Ford of Europe.  “We hebben goede hoop dat de situatie in de komende maand zal verbeteren; onze plannen om de activiteiten te herstarten, zullen echter worden bepaald door de heersende omstandigheden en de richtlijnen van de nationale regeringen.”

De productie van Ford in het Turkse Kocaeli, waar onder meer de Transit en de Transit Custom worden gemaakt, draait vooralsnog gewoon door.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.