Nieuws

Ford onthult vandaag haar nieuwe Tourneo Connect. Niet eens een bestelauto, maar een personenauto, maar toch is het een historisch voertuig: de Tourneo Connect is de eerste vrucht van de samenwerking tussen Ford en Volkswagen.

Die bestaat uit intensieve samenwerking bij de ontwikkeling van diverse modellen. De Transit Connect, Transit Custom (annex VW Transporter) en Ranger/Amarok zullen volgen.

De Tourneo Connect is gebaseerd op de Volkswagen Caddy, net zoals de nieuwe Transit Connect zal zijn, maar je moet wel heel cynisch zijn om de Tourneo Connect een ‘Ford Caddy’ te noemen. Aan de carrosserie is het Volkswagen-DNA nog wel te zien, maar zeker aan het front heeft Ford goed zijn best gedaan om de Tourneo, en straks ook Transit Connect een eigen gezicht te geven. Hetzelfde geldt voor het interieur, tenminste, als we afgaan op de eerste foto’s. Wij krijgen er in ieder geval geen VW-gevoel bij.

Dat moet je wel krijgen bij de motoren, want de Ford Tourneo Connect krijgt motoren met exact dezelfde cilinderinhoud en vermogen als de Caddy. Een 1,5 liter EcoBoost benzinemotor komt er met 114 pk en een handgeschakelde en automatische transmissie naar keuze. De 2.0 liter diesel noemt VW TDI maar Ford noemt hem EcoBoost. De vermogens zijn 102 pk (handbak) en 122 pk (handbak en automaat). Hij geeft overigens net als de TDI de dubbele dosering Adblue. Deze motor is er ook in een versie van de Tourneo Connect met allwheeldrive (handgeschakelde versnellingsbak). De automatische transmissie met dubbele koppeling noemt Ford nog altijd PowerShift, maar ook die kan goed van VW afkomstig zijn. Hetzelfde geldt voor de leverbare ACC met slimme ADAS-systemen.

Op de verdere specificaties van de Tourneo Connect gaan we hier even niet in, uiteindelijk is dit een personenauto. Wanneer de Transit Connect komt, is nog niet bekend. Deze Tourneo Connect kan worden besteld vanaf vroeg in 2022. De Tourneo Connect komt helaas niet naar Nederland. Het zou wel een mooie onderscheiding zijn van de Caddy Life personenauto zijn geweest, want ook die is niet in Nederland leverbaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.