Nieuws

Karhof Groep introduceert volgende week op de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg een vernieuwde Light versie van de Beste Bak. “In de 3,5 tons klasse is dit de beste carrosserie die verkrijgbaar is, maar deze laadbak bleek nog lichter te kunnen”, zegt directeur Gert-Jan Karhof.

De vernieuwde BesteBak Light heeft een lichtere vloer dan tot dusverre werd toegepast. Dit is een aluminium vloer die zelfdragend is en die kan worden voorzien van een duurzame en effectieve anti-sliplaag. “Daardoor wordt de laadbak toch weer 25 tot 30 kg lichter en tegelijk een stuk veiliger. Desalniettemin hanteren we ook voor deze lichtere laadbak een garantie van vijf jaar.” De BesteBak Light loopt inmiddels een half jaar op proef bij diverse vaste klanten van Karhof. De toegepaste materialen zijn gegarandeerd roestvrij omdat de volledige carrosserie altijd in de door de klant gewenste kleur wordt gespoten. Daardoor ontstaan er ook geen kleurverschillen tussen de wanden en de dak- en deurranden. Onderdelenfabricage en opbouw gebeuren voor honderd procent in Nederland.

Karhof heeft de parkeerplaats vol staan met nieuw opgebouwde chassis-cabines die klaar staan voor aflevering aan de groeiende klantenkring. Het bedrijf merkt duidelijk dat e-commerce in opmars is en dat dit nog maar het begin is. “In de toekomst komt steeds meer de nadruk te liggen op het zo schoon en efficiënt mogelijk uitvoeren van het laatste stukje van de rit tot het losadres. Bij ons bedrijf hebben we enkele grote partijen als klant die zich hiermee bezighouden”, aldus Karhof.

Omdat een chassis-cabine niet meer dan 3,5 ton mag wegen voor het kleine rijbewijs, stemt Karhof met zijn klanten nauwkeurig de specificaties van elk voertuig af. “Om die reden hebben we deze lichte antislip vloer ontwikkeld. Intussen is er ook een laadklep die wat lichter is. Dit alles met behoud van strikte kwaliteitsnormen, want duurzaamheid betekent ook dat hulpmiddelen niet zomaar stuk gaan omdat ze te licht zijn uitgevoerd. Met de komst van elektrotractie in dit segment wordt het voor ons nog kritischer om zo licht mogelijk te bouwen. De nieuwe vloer is hier het resultaat van.”

De Karhof Groep heeft tachtig jaar ervaring in het vak en bouwt jaarlijks een kleine duizend carrosserieën in haar drie vestigingen Karhof-Compaan Carrosserieën Assen, Karhof Carrosserieën Nieuw-Vennep, en Karhof Carrosserieën Purmerend. De productlijn BesteBak werd in 2015 geïntroduceerd en heeft inmiddels zijn weg gevonden naar enkele duizenden tevreden klanten. De nieuwe versie met lichtere vloer zal te zien zijn op Transport Compleet in Hardenberg, van 13 tot en met 15 maart op standnr.  208.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.