Nieuws

Renault heeft onlangs haar Renault Pro+ label weer eens toegelicht en laten zien welke ombouwmogelijkheden er allemaal mogelijk zijn.

Renault Pro+, het label dat in 2010 werd geïntroduceerd, brengt alle expertise van Renault op het gebied van bedrijfswagens samen, gericht op de specifieke behoeften van professionele klanten. Of het nu gaat om vakmensen, grote bedrijven of particulieren met bijzondere passies en ambitieuze projecten – de experts van Renault Pro+ kunnen voertuigen aanpassen aan de individuele behoeften en wensen van klanten. Er zijn wereldwijd 600 Renault Pro+ centra.

Bij de Renault Pro+ dealers zijn diverse bedrijfswagenconversies beschikbaar hebben voor proefritten, die eenvoudig toegankelijk zijn en inspelen op de specifieke behoeften van de klant. Een treffend voorbeeld van deze strategie is het Renault Pro+ National Centre in Rungis. Deze dealer bevindt zich vlakbij de internationale markt van Rungis, ‘s werelds grootste versmarkt ten zuiden van Parijs. De dealer komt tegemoet aan de behoeften van de handelaren en biedt oplossingen op maat, op tijdstippen die passen in hun agenda. De dealer opent zijn deuren al om 6 uur ‘s ochtends, eerder dan enig ander dealerbedrijf in Frankrijk. 

De bedrijfswagens van Renault vormen een uitstekend uitgangspunt voor ombouwmogelijkheden, met laadvermogens variërend van 3,8 tot 20 m3, diverse configuraties zoals bestelwagens, platformen en chassis-cabines, in maximaal vier lengtevarianten en drie voertuighoogtes, verschillende motorvarianten en diverse portier- en raamcombinaties.

Voertuigconfiguraties kunnen tijdens het productieproces worden aangepast, omdat alle fabrieken van Renault zijn voorzien van zogeheten Qstomize-werkplaatsen aan het einde van de productielijn. Deze flexibele faciliteiten helpen de doorlooptijden te verkorten en zowel de transportkosten als de impact op het milieu te reduceren.

Renault heeft een netwerk van meer dan 350 gecertificeerde ombouwers. Deze deskundige partners stellen Renault in staat een breed scala aan oplossingen aan te bieden, variërend van eenvoudig tot complex. Bij dit unieke model wordt samengewerkt met de ombouwers van wereldklasse. Deze gecertificeerde carrosseriebouwers voldoen aan strenge normen op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en financieel beheer.

Ombouwers die een certificering ontvangen, kunnen een contract met Renault ondertekenen. De certificering van Renault Pro+ is geldig voor een periode van drie jaar, maar de kwaliteitsafdeling van Renault beoordeelt jaarlijks of het productieproces voldoet aan de aanbevolen praktijken van het merk. De certificering stelt ombouwers in staat om door de fabrikant goedgekeurde omgebouwde voertuigen aan te bieden.

Op een evenement bij de Renault Pro+ dealer in Rungis liet Renault een groot aantal ombouwmogelijkheden zien. Een deel daarvan laten we hieronder ook aan u zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.