Nieuws

Foto’s + VIDEO – Dit is de nieuwe Isuzu D-MAX

1

De nieuwe Isuzu D-MAX is vrijdag in Thailand gepresenteerd. Het vorige model D-MAX dateerde van 8 jaar geleden, al was er nog wel een facelift in 2017.

Thailand is geen gekke plek om een nieuwe Isuzu te presenteren, want de D-MAX is razend populair in het Aziatische land en wordt er ook geproduceerd. Er zijn er sinds de eerste D-MAX in 1974 al 4 miljoen geproduceerd, die in meer dan 100 landen wereldwijd verkocht zijn.

Volgens de eerste informatie is de D-MAX volledig vernieuwd, inclusief nieuw chassis, wielophanging en carrosserie van sterker staal. Ook is de auto beter tegen roest beschermd. De besturing is verbeter door grotere wieluitslag aan de voorzijde; de draaicirkel bedraagt nu 6,1 meter. De doorwaadhoogte is met 200 mm verbeterd naar 800 mm

Er is voor de nieuwe D-MAX een nieuwe 3.0 liter motor met 190 pk en 450 Nm. De 1.9 liter diesel blijft, maar wordt opgewaardeerd naar moderne waarden.

De voorkant van de D-MAX is helemaal nieuw. Hij heeft nieuwe lampunits met Bi-LED-koplampen en dagrijverlichting. De auto ziet er robuuster uit dan voorheen. Nieuw zijn ook markeerlichten aan elke kant van de bumper. De wielkasten zijn gegroeid in dimensie en geven de auto een krachtiger voorkomen.

Geheel van deze tijd zijn de vele rijhulpsystemen. Zo is er een parkeerhulp en Rear Cross Traffic Alert. Ook heeft de auto Hill Hold Assist en een automatische vergrendeling die intreedt als je de auto verlaat. Ook kan de nieuwe D-MAX op afstand gestart worden, comfortabel in de winter.  

Het interieur is eveneens volledig vernieuwd, met onder meer een groot 4,2 inch display achter het stuur, plus een 7 of 9 inch display in de middenconsole. Natuurlijk is er connectivity met Apple Carplay en Android Auto. Het gehele interieurontwerp is nieuw, met veel opbergmogelijkheden, bekerhouders en stopcontacten. Er is een regensensor, evenals voor- en zijairbags in de auto. Het stuur kan zowel in lengterichting als in hoogte worden versteld, de stoelen kunnen in 8 richtingen worden versteld.

In Azië is de auto per direct te koop. Europese specificaties, en wanneer de D-MAX in Europa verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend.

1 reactie op “Foto’s + VIDEO – Dit is de nieuwe Isuzu D-MAX

  1. Rob Luiten schreef:

    Heb interesse in het nieuwe model d max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.