Nieuws

Hankook met lage rolweerstand voor ID. Buzz

Bandenfabrikant Hankook brengt voor de Volkswagen ID. Buzz de band Ventus S1 evo 3 ev uit, die speciaal is ontwikkeld voor de originele uitrusting van elektrische voertuigen. Terwijl voor de ID. Buzz Cargo exclusief de 18-inch instapbanden worden geleverd, is de elektrische bus ID. Buzz ook te bestellen met de 21-inch versie.

“Hankook en Volkswagen werken al vele jaren succesvol samen. De ontwikkeling van de banden voor de VW ID. Buzz is een nieuw hoogtepunt van deze samenwerking. We zijn er trots op dat dit voertuig, dat doet denken aan ‘s werelds populaire originele ‘Bulli’, af fabriek wordt geleverd met Hankook-banden”, zegt Sanghoon Lee, President van Hankook Tire Europe.

Met de 18-inch versie van de Ventus S1 evo 3 ev levert Hankook voor de ID. Buzz-familie banden met voorbeeldige allround kwaliteiten. De premium band, speciaal ontworpen voor elektrische voertuigen, brengt het bovengemiddelde aandrijfkoppel superieur over op de weg – essentieel voor de nieuwe Volkswagen ID. Buzz, die de rijdynamiek van een personenwagen heeft met het eigen gewicht van een bestelwagen.

Bovendien wordt de premium band gekenmerkt door een uitstekende stabiliteit. De basis voor deze robuuste Ventus S1 evo 3 ev is het dubbellaagse karkas van een speciaal ontwikkelde hoogwaardige vezel die stabiliteit perfect combineert met een laag gewicht. De Ventus S1 evo 3 ev weegt daardoor relatief weinig in verhouding tot zijn formaat. Daarnaast zijn er de voordelen van het zorgvuldig aangepaste profielontwerp, dat zorgt voor een uitstekend akoestisch comfort. Hierdoor dalen de geluidsemissies, die op zich al laag zijn bij elektrische voertuigen, nog eens fors.

Een ander kenmerk van de Ventus S1 evo 3 ev is de hoge slijtvastheid – het resultaat van de loopvlakcompound die speciaal is ontworpen voor hoge aandrijfkoppels. Ook op het gebied van rolweerstand voldoet de Ventus S1 evo 3 ev op voorbeeldige wijze aan de vereiste specificaties. In vergelijking met een vergelijkbare band met een B-label kan deze label A-band bijdragen aan een toename van de actieradius tot wel 30 kilometer per acculading.

In de 21-inch maat voor de VW ID. Buzz is vanwege de verminderde flankhoogte bovendien een extra, met staal versterkt hielgebied toegepast, wat bijdraagt aan een nog hogere zijwandstijfheid. Dit zorgt voor bijzonder dynamische, directe feedback van de besturing. Een onderscheidend kenmerk van de 21-inch versie is ten slotte de aerodynamisch geoptimaliseerde contour van de velgrandbescherming, die ook bijdraagt aan een grotere actieradius.

Met de Ventus S1 evo 3 ev in de versies HL 235/45 R21 104T XL en HL 265/40 R21 108T XL voor de ID. Buzz presenteert Hankook voor het eerst de belastingsindexcode “HL” in zijn assortiment voor personenauto’s. Achtergrond: De nieuwste generatie krachtige, elektrische personenauto’s en SUV’s wordt gekenmerkt door een aanzienlijk hoger voertuiggewicht. Hiervoor zijn banden nodig die een aanzienlijk hoger draagvermogen hebben bij dezelfde bandenspanning. De Ventus S1 evo 3 ev van Hankook gaat deze uitdaging met gemak aan, zodat de VW ID. BUZZ zijn rijdynamiek, die wordt bevorderd door het lage zwaartepunt, op de weg volledig kan benutten.

“Met de ontwikkeling van banden met een hoog draagvermogen breidt Hankook haar portfolio voor originele uitrusting verder uit. De band, die is aangepast aan het hogere voertuiggewicht dat geldt voor e-transporters, ondersteunt de rijeigenschappen van de VW ID. Buzz optimaal”, legt Klaus Krause uit, hoofd van het Hankook Europe Technical Centre in Hannover.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.