Nieuws

Mercedes eVito nu ook met grotere actieradius

Net als zijn personenevenknie Tourer krijgt de Mercedes-Benz eVito gesloten bestelauto nu ook een nieuwe elektrische aandrijflijn met een maximale actieradius van 314 km.

Met directe ingang heeft de eVito een accupakket van 60 kWh en daarmee een range van 242 tot 314 km (WLTP). “Ik ben blij dat we met de nieuwe Mercedes-Benz eVito panel bestelwagen elektrische mobiliteit voor nog meer use cases openstellen en dankzij de grotere actieradius ook een oplossing bieden voor provinciale en landelijke gebieden”, zegt Klaus Rehkugler, Vice-President Sales & Marketing Mercedes-Benz Vans bij de start van de verkoop van de nieuwe eVito. “Gezien de uitrustingsspecificaties, de aantrekkelijke leasetarieven en de beschikbare overheidssubsidies is de eVito in veel gevallen qua TCO vergelijkbaar met een Vito met conventionele aandrijving. Dit is een belangrijk aspect, vooral voor bedrijven die zich richten op handel en vakmanschap of wagenparkbeheerders, en maakt eens te meer duidelijk dat elektrische mobiliteit nu absoluut geschikt is voor dagelijks gebruik.”

De nieuwe Mercedes-Benz eVito verschilt in veel opzichten van zijn voorganger, maar behoudt tegelijkertijd de beproefde eigenschappen van de batterij-elektrische bestelauto.

Onder de motorkap bevindt zich nog steeds de elektrische aandrijflijn die de voorwielen aandrijft met een piekvermogen van 85 kW. De Mercedes-Benz eVito heeft een watergekoelde AC-boordlader met een laadcapaciteit van max. 11 kW. Dit betekent dat hij is voorbereid op het opladen met wisselstroom (AC), bijvoorbeeld op commerciële locaties, in depots of bij openbare oplaadstations. Het nieuwe model wordt opgeladen via de CCS-laadcontactdoos in de linker voorbumper. Dit maakt ook snelladen door middel van gelijkstroom (DC) mogelijk. Dankzij een standaard laadvermogen van maximaal 50 kW of optioneel maximaal 80 kW kan de eVito bij een DC-snellaadstation in ongeveer 50 of 35 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen. De batterij met een bruikbare capaciteit van 60 kWh maakt een actieradius mogelijk van 242-314 kilometer (WLTP).

In het nieuwe model biedt de eVito nu ook verschillende terugwinningsniveaus om de batterij tijdens het rijden op te laden door middel van een intelligente bedieningsstrategie. De bestuurder kan de sterkte van de recuperatie naar wens aanpassen via schakelpaddles achter het stuurwiel. De terugwinningsfase biedt een bijzonder efficiënte en comfortabele rijstijl. De informatie van de veiligheidsassistenten  wordt nu in een netwerk opgenomen en wordt de kracht van de recuperatie aangepast aan de situatie en in real time. Bovendien helpen drie rijprogramma’s de bestuurder om tijdens het rijden individueel en met een druk op de knop te kiezen tussen maximaal comfort en maximale actieradius.

Door de batterij in de ondervloer van het voertuig onder te brengen, is het interieur volledig beschikbaar en biedt het tot 6,6 m³ laadvolume – een belangrijke voorwaarde voor tal van industrieën, vooral in het vrachtvervoer. De lokaal emissievrije bestelwagen kan in twee verschillende lengtes worden besteld: Eenmaal met een totale lengte van 5.140 millimeter en als extra lange versie, die uitkomt op 5.370 millimeter.

De nieuwe eVito gesloten bestelwagen beschikt, net als de eVito Tourer, als productievoertuig al over vele aantrekkelijke voorzieningen, zoals 17-inch wielen, verwarmde stoelen voor de bestuurder, het multifunctionele stuurwiel met reiscomputer of gelijkstroomoplading met maximaal 50 kW. Ook tal van veiligheids- en assistentiesystemen zoals Active Brake Assist, ATTENTION ASSIST en Headlight Assist behoren tot de standaarduitrusting.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.