Nieuws

Renault telt af voor nieuwe Master

Renault presenteert op de vakbeurs Solutrans, van 21 tot en met 25 november in Lyon, de nieuwe Master bestelauto. Als teaser laat Renault alvast een schaduwbeeld zien.

Renault heeft sinds de introductie van het model al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Het huidige model stamt van 2019 en dan mag wat vernieuwing best, zeker als je ook de beste bus wilt zijn voor elektrische aandrijving.

Renault heeft de nieuwe Master efficiënter, connected en innovatief willen maken. Het design van de nieuwe Master is gericht op optimale gebruiksmogelijkheden en maximaal gebruiksgemak. Daardoor komt hij steeds op zijn accu’s verder en kan hij steeds meer, is hij aan te passen aan de gebruiker en kost hij minder in het dagelijkse gebruik.

De carrosserie is totaal vernieuwd. Er is meer aandacht voor aerodynamica, wat duidelijk te zien is aan de sleuven in de zijkant van het koetswerk. De neus ligt duidelijk hoger dan bij het huidige model en de Master heeft grote LED-koplampen. De aerodynamische vorm van de carrosserie en het nieuwe remsysteem biedt de nieuwe Master een besparing op het energieverbruik van 21 procent voor de volledig elektrische versie en een brandstofbesparing van 1,5 l/100 km voor de versie met verbrandingsmotor.

Net als de eerdere generaties wordt ook de nieuwe Renault Master geproduceerd in de fabriek in Batilly, in het noorden van Frankrijk, nabij de stad Metz. Die fabriek is geheel vernieuwd en geschikt gemaakt om op een nieuwe en innovatieve manier bedrijfswagens te produceren.

Bestelauto kon de nieuwe Master al even zien en zelfs al rijden. Tot Solutrans mogen we daar niks over vertellen. Echt niet? Nou ja, als we dan toch aan het teasen zijn: het front van de nieuwe Master, dat wordt heel bijzonder.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.