Nieuws

Schattig en slim: de Evetta Cargo

1

Het Duitse bedrijf Electric Brands timmert momenteel aan de weg met de XBus, maar heeft ook de Evetta in de aanbieding, een allerschattigst personenautootje. Net zo schattig maar ook slim is de bedrijfswagenversie, de Evetta Cargo.

De Evetta is een iconische tweezitter die volgens Electric Brands vanaf de zomer van volgend jaar op de markt komt. In het eerste kwartaal van 2024 zal de veelzijdige X-Bus in serieproductie gaan. Electric Brands zal echter eerst beginnen met de distributie van Nito’s elektrische scooters en e-kickscooters in heel Europa.

Met de overname van de voormalige sportwagenfabrikant Artega uit Delbrück heeft Electric Brands de e-kloon Artega Karo van de BMW Isetta binnengehaald – en het voertuig voorlopig omgedoopt tot Evetta. De tweezitter erft niet alleen de smalle spoorbreedte achteraan van het model uit de jaren 1950, maar ook de karakteristieke links scharnierende voordeur. De 2,48 meter korte stadsauto is 90 km/u snel en heeft naar verluidt een actieradius van maximaal 240 kilometer. De bagageruimte heeft een inhoud van 280 liter.

Bij de start van de productie zijn in totaal ongeveer 2950 voertuigen gepland als “First Edition” voor dealers en klanten. Bovendien komt er een Openair roadster-versie, die aanvankelijk beperkt is tot 999 exemplaren. De Evetta Cargo met laadplatform zou tegen die tijd ook klaar moeten zijn voor serieproductie. De prijzen voor de Evetta zullen beginnen bij ongeveer 16.000 euro, de cabriolet zal ongeveer 5.000 euro meer kosten. De Cargo Evetta zal daar ergens tussenin zitten. Het voertuig zal in Aken worden gebouwd.


1 reactie op “Schattig en slim: de Evetta Cargo

  1. Hans schreef:

    Die Cargo heeft wel een erg hoog DDR-gehalte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.