Nieuws

Stellantis wil dieselbusjes elektrificeren

Stellantis, moederbedrijf van Citroën, Fiat Professional, Opel en Peugeot, wil eigenaren van bestelauto’s de kans bieden hun bestaande dieselvoertuig te laten ombouwen naar een elektrische aandrijflijn. Daartoe heeft Stellantis een strategisch partnerschap ondertekend met Qinomic, een high-tech bedrijf gespecialiseerd in innovatieve en duurzame oplossingen voor mobiliteit.

De bedrijven willen samen een retrofit-oplossing maken om bestelauto’s met een verbrandingsmotor om te bouwen naar een elektrische aandrijflijn, waarbij de OEM-kwaliteit en -specificaties, zoals veiligheid, duurzaamheid en typegoedkeuring, gehandhaafd blijven.

“Ik ben verheugd dat Stellantis met Qinomic samenwerkt aan deze ontwikkeling in retrofit-technologie”, zegt Alison Jones, Stellantis Senior Vice President, Circular Economy Business Unit. “Deze innovatie geeft onze professionele klanten de keuze om hun huidige bestelwagens om te bouwen naar elektrisch, de levensduur van hun voertuig te verlengen en te voldoen aan wettelijke en mobiliteitseisen.”

Xavier Peugeot

Het verlengen van de levensduur en het gebruik van voertuigen staat centraal bij de Stellantis Circular Economy Business Unit, die het initiatief leidt in samenwerking met de Commercial Vehicle Business Unit en de Stellantis Ventures Studio.

De elektrische retrofit-oplossing beoogt de vrijheid van mobiliteit te beschermen met een betaalbare optie die tegemoetkomt aan de behoeften van klanten om de levensduur van hun voertuigen te verlengen en hun bedrijfsactiviteiten voort te zetten terwijl ze toegang krijgen tot lage-emissiezones (LEZ) in steden.

“Retrofitting technologie zal Stellantis’ leiderschap versterken in zero emissie mobiliteitsoplossingen voor professionele klanten, als aanvulling op ons volledige gamma van geëlektrificeerde bestelwagens,” zei Xavier Peugeot, Stellantis Senior Vice President, Commercial Vehicle Business Unit.

Volgend jaar willen Stellantis en Qinomic het concept ontwikkelen, om het in 2024 op de markt te kunnen brengen, te beginnen in Frankrijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.