Nieuws

Stellantis en Toyota hebben een vernieuwde overeenkomst gesloten voor de levering van een grote bestelauto met zowel een verbrandingsmotor als volledig elektrische aandrijflijn. Toyota betrekt al de kleinste (Proace City) en middelgrote (Proace) bestelauto’s van Stellantis.

Stellantis zal aan Toyota een nieuwe grote bedrijfswagen leveren die in Europa onder de merknaam Toyota zal worden verkocht. Het nieuwe voertuig zal worden geproduceerd in Stellantis’ fabrieken in Gliwice, Polen en Atessa, Italië. De nieuwe grote bedrijfswagen, die gepland is voor medio 2024, is Toyota debuut in het segment van de grote bestelauto’s. De Toyota, waar nog geen typenaam van bekend is, komt in een zwaar bevochten segment waar van Stellantis al de Citroën Jumper, de Fiat Ducato. de Opel Movano en de Peugeot Expert in zitten.

“Operationele uitmuntendheid wordt per definitie erkend in deze uitgebreide overeenkomst,” zei Carlos Tavares, CEO van Stellantis. “Met deze derde succesvolle overeenkomst toont Stellantis verder zijn expertise aan in het segment van de commerciële voertuigen en in het ontwikkelen van batterij-elektrische technologie die gebouwd is om een volledige waaier van behoeften te ondersteunen. Deze overeenkomst versterkt ons leiderschap in de EU30 voor lichte bedrijfsvoertuigen en lage emissie voertuigen en brengt ons een stap dichter bij het realiseren van onze Dare Forward 2030 doelstelling om de onbetwiste wereldwijde leider in lichte bedrijfsvoertuigen te worden in termen van technologie, productie, marktaandeel en winstgevendheid.”

De samenwerking tussen Stellantis en Toyota begon in 2012 met de mid-size LCV van Toyota,  de Proace, geproduceerd in Stellantis’ Hordain-fabriek in Frankrijk, in 2019 gevolgd door de nieuwe Proace City, geproduceerd in Stellantis’ fabriek in Vigo, Spanje.

“Wij zijn verheugd dat wij deze succesvolle samenwerking kunnen uitbreiden met de introductie van een nieuwe grote bedrijfswagen. Het is een belangrijke aanvulling en vervolledigt onze lichte commerciële line-up voor de Europese klanten van Toyota. De nieuwe bestelauto zal een belangrijke bijdrage leveren aan Toyota’s groeidoelstellingen voor het totale gamma bestelauto, naast de Hilux pick-up, Proace en Proace City, waardoor Toyota een mobiliteitsoplossing kan bieden in alle segmenten van de bestelauto”, verklaart Matt Harrison, President en CEO van Toyota Motor Europe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.