Nieuws

Toyota pakt uit met BEV conceptbusjes

Op de Japan Mobility Show, voorheen de Tokyo Motor Show, laat Toyota haar inspiratie zien als het gaat om elektrische bestelauto’s. In Tokyo krijgt men onder meer een nieuwe Hiace te zien, plus de wat meer futuristische Kayoibako.

De Global Hiace BEV Concept is een batterij-elektrische bestelauto van de volgende generatie die een geavanceerd design, ruimte en gebruiksgemak combineert. Het model is stil, er is gemakkelijk in en uit te stappen, heeft een minimale draaicirkel van 5,5 m en is groot genoeg om te voldoen aan de behoeften van steeds meer verschillende ondernemers. Hij is ook gebruiksvriendelijk, met een vlakke vloer, een doorloop en een speciale kar waarmee bagage gemakkelijk kan worden verplaatst.

De passagiersruimte wordt gebruikt als laadruimte, waardoor het mogelijk is om lange items van ongeveer 3,5 meter te laden, terwijl ook de bezorgingsefficiëntie wordt verbeterd door gebruik te maken van connectiviteit, zoals het optimaliseren van bezorgroutes en het weergeven van de laadlocatie van het volgende pakket dat moet worden afgeleverd.

De carrosserie van de Global Hiace BEV Concept is 5280 x 1950 x 1990 mm (lengte x breedte x 1990 mm), de wielbasis is 3210 mm, de maximale lengte van de laadruimte is 3490 mm, de breedte van de laadruimte is 1715 mm, de hoogte van de laadruimte is 1270 mm en er is plaats voor 1 persoon.

De term kayoibako verwijst naar configureerbare transportcontainers voor het veilig en efficiënt vervoeren van onderdelen en producten tussen faciliteiten, met afmetingen die afval voorkomen en die kunnen voldoen aan verschillende behoeften met verwisselbare inzetstukken. Met deze benadering is de Kayoibako een nieuw compact ruimteconcept dat de toekomst van mobiliteit vertegenwoordigt.

Toyota streefde ernaar een “kwalitatieve basiseenheid” van mobiliteit te creëren door zich te richten op interieur/exterieurverpakking en betaalbaarheid. Met een “ultra-uitbreidbaar” ontwerp dat kan worden aangepast aan verschillende functies, kan deze batterij-elektrische auto (BEV) een breed scala aan toepassingen ondersteunen.

De Kayoibako is een BEV met zowel hardware als software die aan specifieke functies kan worden aangepast, en zal dus functioneren als onderdeel van intelligente netwerken en andere intelligente sociale systemen.

Voor zakelijke toepassingen zal de Kayoibako oplossingen bieden voor verschillende problemen als onderdeel van de sociale infrastructuur. In de last-mile logistiek kan het voertuig bijvoorbeeld bijdragen aan slimme distributiesystemen door maatwerk mogelijk te maken voor efficiënt transport van kleine volumes. De Kayoibako kan ook worden aangepast aan de behoeften van lokale gemeenschappen, bijvoorbeeld door het installeren van schappen voor het uitstallen van producten om een mobiele winkel te creëren of extra zitplaatsen om als pendelbus te dienen.

Voor privégebruik kan het voertuig worden aangepast aan de individuele smaak en voorkeuren, zodat het een unieke mobiliteit wordt. De Kayoibako voorziet niet alleen in verschillende persoonlijke behoeften en levensstijlen, maar draagt ook bij aan “Mobiliteit voor iedereen” door bijvoorbeeld ontwerpen mogelijk te maken die rolstoelgebruikers gemakkelijker toegang bieden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.