Nieuws

Uwe Hochgeschurtz is nieuwe CEO Opel

Uwe Hochgeschurtz is binnen Stellantis aangesteld als nieuwe Brand CEO van Opel. Momenteel is Hochgeschurtz CEO van Renault Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Per 1 september start hij in zijn nieuwe functie voor Opel, een uitgesproken Duits merk, dat zijn commerciële activiteiten aan het uitbreiden is naar China en dat het tijdperk van elektrificatie binnenstapt. Hochgeschurtz volgt Michael Lohscheller op, die een nieuwe uitdaging aangaat buiten Stellantis.

Uwe Hochgeschurtz

Uwe Hochgeschurtz treedt toe tot het Top Executive Team van Stellantis en zal rechtstreeks rapporteren aan Carlos Tavares, CEO van Stellantis. De nieuwe Brand CEO van Opel startte zijn carrière in de automotive industrie in 1990 bij Ford, waarna hij in 2001 overstapte naar Volkswagen en in 2004 naar Renault. Hij studeerde business administration in Duitsland (Wuppertal en Keulen), het Verenigd Koninkrijk (Birmingham) en Frankrijk (Parijs Dauphine).

“Ik ben Michael en zijn medewerkers zeer erkentelijk voor het realiseren van een sterk, duurzaam fundament voor Opel. Deze indrukwekkende transitie plaveit de weg voor de verdere wereldwijde commerciële uitbouw van het merk. Ik ben ervan overtuigd dat Uwe dit nieuwe hoofdstuk van Opel met succes zal leiden, dankzij zijn meer dan dertig jaar commerciële ervaring in de automotive wereld. Ik wens Michael al het beste bij de volgende stap in zijn carrière”, aldus CEO Carlos Tavares.

Michael Lohscheller met de IVOTY 2021 award bij de Vivaro-e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.