Nieuws

VDL Nedcar gaat Xbus en Evetta bouwen

De lichte bedrijfswagens Xbus en Evetta (Cargo) van de Duitse start-up ElectricBrands gaan gebouwd worden door VDL Nedcar in Born. De productie van de Evetta start in 2024, de Xbus volgt een jaar later.

“We zijn blij dat we in VDL Nedcar niet alleen een productielocatie hebben gevonden, maar ook een financieel stabiel, gezond en innovatief bedrijf dat onze voertuigen gaat bouwen”, aldus Ralf Haller, CEO en oprichter van ElectricBrands. “VDL Nedcar zal ons deskundig en met veel ervaring ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van ons wagenpark. Dit zal uiteindelijk ten goede komen aan onze klanten die een van onze voertuigen bestellen of hebben besteld.”

De Nederlandse autofabrikant, gevestigd in Born, heeft ongeveer 4.000 medewerkers en 1.400 robots die voertuigen of onderdelen produceren voor diverse autofabrikanten in Europa. Sinds medio 2014 rolden in de productiefabriek van VDL meer dan een miljoen auto’s van de band, naast grote volumes auto-onderdelen.

VDL Nedcar is een familiebedrijf met een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling met langetermijndoelen voor ogen. VDL gelooft dat de L7e-klasse van lichte elektrische voertuigen, waar de XBUS en Evetta onder vallen, een groot potentieel heeft voor toekomstige mobiliteit.

“Met de door ElectricBrands ontwikkelde voertuigen kunnen we in ons Mobility Innovation Centre gezamenlijk bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van mobiliteit”, stelt VDL Nedcar CEO John van Soerland. “Een toekomst waarin we voor meerdere partners tegelijk verschillende werkzaamheden uitvoeren. De samenwerking met ElectricBrands biedt perspectief, voor onze medewerkers en voor VDL Nedcar.”

Van Soerland onderstreept: “We hebben voldoende capaciteit om het huidige ordervolume van ElectricBrands, maar ook komende orderpieken en langlopende orders op te vangen.” De Xbus en Evetta worden geproduceerd in de VDL Nedcar fabriek in Born. “De locatie met goede logistieke verbindingen in een centrale positie tussen Duitsland en de Benelux heeft ook bijgedragen aan de keuze voor VDL Nedcar als productiepartner”, legt CEO Ralf Haller uit. De productie van de Evetta met de pilotserie en de eerste levering aan de dealers staat gepland voor begin 2024, waarna de eerste eindklanten het voertuig in ontvangst kunnen nemen. De Xbus volgt dan een jaar later.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.