Nieuws

Veilig het riool in met nieuwste EasyLoad

De nieuwste Easyload, het laadsysteem van MAD, heeft nu een gecertificeerd ankerpunt voor valbeveiliging. Daarmee is een aparte 3-poot niet meer nodig. Op deze manier is het mogelijk materieel en personen te laten afdalen en te hijsen. Bijvoorbeeld bij rioolinspectie en -renovatie.

De nieuwste EasyLoad heeft naast een hijshaak nu ook een gecertificeerd ankerpunt voor valbeveiliging heeft. Dit zit aan het einde van de giek. Hieraan kan een valstopapparaat bevestigd worden, waarmee voorkomen wordt dat personen in de schacht vallen tijdens het afdalen naar het riool. Een driepoot als losstaand ankerpunt voor een valstopapparaat wordt daarmee overbodig. En voor het laten afdalen van materieel of het lichten van zware putdeksels maak je gebruik van de haak van diezelfde EasyLoad. Twee verschillende functies zijn op slimme wijze in dit nieuwe type EasyLoad samengevoegd.

Buiten de besparing in tijd en geld die deze oplossing oplevert, zorgt de EasyLoad met ankerpunt voor valbeveiliging er ook voor dat medewerkers veilig en verantwoord werken. Met een capaciteit van maar liefst 500 kilo is hij bruikbaar voor het verplaatsen van zware apparaten die nodig zijn bij renovatie van het riool. De giek heeft een maximale reikwijdte van 1.20 m achter het voertuig. Giek en de lier worden elektrisch aangestuurd met een eenvoudige afstandsbediening. Deze kan eenvoudig met één hand bediend worden. Extra hulpmiddelen voor het transport van materieel en personen naar het riool zijn dus niet nodig en men is ook niet afhankelijk van de infrastructuur op locatie of van derden. Het ankerpunt voor het valstopapparaat is gecertificeerd en voldoet aan veiligheidsnorm NEN-EN 795:2012. Uiteraard voldoet iedere EasyLoad aan de Machinerichtlijn waarmee een veilige werking van het systeem gewaarborgd is.

EasyLoads montageframe is universeel en past in elke bedrijfswagen. De constructie is zo ontworpen dat er een minimaal verlies is van beschikbare laadruimte; het frame wordt tegen de wanden geplaatst en de giek hangt aan het frame en kan van links naar rechts verplaatst worden in het voertuig. De bediening van de giek en de lier is eenvoudig, met één druk op de knop. Er zijn ook verschillende opties leverbaar, zoals een lier met een extra lange kabel, die een bereik heeft tot 17 meter onder het maaiveld. Met een EasyLoad aan boord kan één persoon nu zelfstandig zware lasten in- en uitladen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.