Nieuws

20.000ste MAN TGE rolt van de band

1

Hij is nog maar een paar jaar op de markt, maar toch zijn er al 20.000 van gemaakt: de MAN TGE. Eind mei rolde het jubileumexemplaar van de band in de gigafabriek in het Poolse Września, waar de TGE en de Volkswagen Crafter worden gemaakt. Het ging daarbij overigens om een eTGE, de elektrische versie.

De MAN TGE werd in 2016 gepresenteerd, op de IAA in Hannover. Het was de eerste bestelauto van truckmerk MAN. De productie startte in april 2017 en Nederland was een van de eerste landen waar de TGE te koop was. Inmiddels is dat in meer dan 30 landen het geval.

Martin Imhoff, hoofd van de productmarketing van MAN Truck & Bus, vertelde over de productiemijlpaal: “Voor het team van MAN en de productie in Września is dit een groot genoegen en een groot succes. We hebben deze productiemijlpaal aanzienlijk eerder bereikt dan we hadden verwacht. Dit toont aan de ene kant hoe goed de serviceportefeuille van TGE en MAN in de markt is ontvangen en, aan de andere kant, hoe zeer gemotiveerd onze gespecialiseerde, goed opgeleide verkopers zijn wanneer zij onze klanten adviseren.” Ook wees Imhoff op het feit dat het TGE-verkoopteam in Europa tegen het einde van het jaar zal worden uitgebreid met ongeveer 100 verkopers – tot meer dan 600.

De jubileumTGE die in Września van de productielijn rolde, is een elektrische versie in kersenrood met een normale wielbasis en een hoog dak. De MAN eTGE wordt aangedreven door een elektromotor die 136 pk kan leveren; deze kracht wordt overgedragen door een versnellingsbak met één versnelling.

1 reactie op “20.000ste MAN TGE rolt van de band

  1. Harrie schreef:

    Een versnellingsbak met 1 versnelling? Beetje rare term, men bedoelt misschien een tandwielkast met vaste reductie, vanaf 2 versnellingen kun je spreken van een versnellingsbak. Een elektromotor met frequentieregelaar zal ook geen versnellingsbak nodig hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.