Nieuws

270 nieuwe Daily’s voor Dawsongroup

Dawsongroup heeft 270 nieuwe Iveco’s Daily besteld. Daardoor komt het aantal Iveco’s dat de specialist in verhuur en leasing aan kan bieden op in totaal 620 Iveco’s Daily. Op de inzet van 350 Daily’s vorig jaar kreeg Dawsongroup zeer positieve reacties van klanten.

De modellen die Dawsongroup heeft omvatten Daily’s met chassis cabine uitgerust met Luton boxen, kippers met enkele en bemande cabine, kiepbakken en kiepbakken met gereedschap, wat het enorme scala aan toepassingen voor de Daily benadrukt. Met een laadvermogen van 1.154 kg en een trekvermogen van 3,5 ton kunnen Dawsongroup-klanten zelfs de meest veeleisende opdrachten uitvoeren.

De Iveco Daily wordt aangedreven door een 2,3-liter dieselmotor met 140 pk, die een goed brandstofverbruik combineert met een sterk koppel van 370 Nm. Veel van deze voertuigen zullen werken met bouw- en nutsbedrijven, dus de nieuwe duurzame handgeschakelde versnellingsbak van de Iveco Daily was een ideale keuze. De duurzaamheid van de koppeling is met 18 procent verbeterd ten opzichte van het vorige model, terwijl de schakelbeweging nog preciezer is en de speling met 50 procent is verminderd. Deze extra robuustheid resulteert ook in olieverversingsintervallen van 350.000 km voor de versnellingsbak.

Veiligheid en comfort zijn essentieel voor Dawsongroup, met elke Iveco Daily in de restwaardeverhogende Business-uitvoering met standaard handbediende airconditioning, cruise control, mistlampen en elektrisch verwarmde en verstelbare buitenspiegels. Ook standaard op alle Daily-modellen zijn HI-ADAPTIVE stoelen van memory foam die drukpieken tot 30 procent verminderen. Dit verhoogt het comfort achter het stuur en vermindert vermoeidheid. Ze zijn ook voorzien van de City Mode, een systeem dat de stuurinspanning voor de bestuurder tot een minimum beperkt, terwijl hij optimaal profiteert van de toonaangevende draaicirkel van de Daily.

Een grote troef van deze Daily, waarvan Dawsongroup-klanten kunnen profiteren, is Iveco Driver Pal en de toonaangevende Telematics Connectivity Box. Met de door Amazon Alexa gevoede bestuurdersassistent kunnen gebruikers de routeplanning beheren, advies over brandstofefficiëntie geven en de gezondheid van het voertuig controleren, allemaal via spraakopdrachten. Iveco Driver Pal verbindt bestuurders ook met elkaar en biedt de mogelijkheid om te communiceren met andere bestuurders op hun route om informatie en advies te delen.

Dawsongroup had al een sterke relatie met Iveco en was onder de indruk van de geleverde service en maakte optimaal gebruik van de geleverde robuuste voertuigen als onderdeel van haar truck- en traileractiviteiten. De vertrouwdheid en het vertrouwen van het bedrijf in Iveco-producten, die het in de praktijk heeft gezien, maakten van de Iveco Daily een natuurlijke keuze om het wagenpark uit te breiden.

Deze voertuigen zullen een groot aantal verschillende toepassingen kennen, met verwachte kilometrages van 26.000 mijl tot 100.000 mijl per jaar. Betrouwbaarheid en gemoedsrust waren essentieel en daarom heeft elk van deze Iveco Daily een garantie van drie jaar met een onbeperkt aantal kilometers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.