Nieuws

30 nieuwe elektrische voertuigen voor Plus

Na een uitgebreide testfase van meerdere voertuigen heeft supermarktketen Plus in samenwerking met Maat E-Mobility gekozen voor de Addax en de Citkar in speciale Plus-edities. Hierbij gaat het om 25 keer een Addax en 5 keer een Citkar.

De 100 procent elektrische voertuigen zijn zo gemaakt dat de bezorgers van Plus zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen werken. Bij de Plus Addax is de opbouw op maat gemaakt met een speciale inrichting waar de kratten en thermoboxen mooi in getransporteerd worden en niet kunnen omvallen. Hierbij is plaats voor maar liefst 36! kratten. De Addax heeft een actieradius van ca. 135km (WLTP) en een snelheid van ca. 55km/h.

De Plus Citkar is een elektrische aangedreven fiets met ruimte voor ca. 16 tot 20 kratten. Het grote voordeel van dit voertuig is dat je geen rijbewijs nodig hebt waardoor hij een nog bredere inzet heeft onder het personeel. Daarnaast heeft de Citkar een snelheid van ca. 25 km/h met een actieradius van ca. 80 km/uh(standaard extra accu).

In december heeft Maat E-Mobility de eerste voertuigen uitgeleverd aan diverse franchisenemers. Zo rijdt de Plus Addax nu in Gilze, Winterswijk, Almelo, Hoef en Haag, Ridderkerk en Enschede. De Plus Citkar is geleverd in Culemborg, Hoensbroek en Hoef en Haag.

Voor het begin van 2023 staan er nog eens 20 uitleveringen op de planning bij diverse Plus-locaties door het land.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.