Nieuws

400 elektrische Toyota’s voor DHL

1

Toyota gaat in Nederland maar liefst 400 exemplaren van zijn Proace Electric leveren aan DHL Parcel, dochteronderneming van Deutsche Post DHL, het grootste logistiekbedrijf ter wereld. De volledig elektrische bestelbus zal worden gebruikt door de pakketbezorgers van DHL Parcel die hiermee zonder emissies van deur tot deur kunnen rijden.

De aanschaf van de 400 Toyota’s Proace Electric (uitvoering: Long Worker Extra Range Live met navigatie) maakt deel uit van een omvangrijke investeringsagenda van DHL die behalve het realiseren van duurzaam vervoer bijvoorbeeld ook duurzaam bouwen en duurzaam personeel omvat. De Toyota’s Proace Electric die naar DHL Parcel gaan, zijn het gevolg van een aanbesteding die de logistieke dienstverlener uitschreef voor ‘eVans’ als onderdeel van zijn ‘sustainability’-doelen. DHL Parcel heeft als doel om in 2025 volledig emissievrij te bezorgen bij Nederlandse consumenten.

Om zijn duurzaamheidsdoelen te bereiken, investeert DHL Parcel volop in een volledig elektrisch wagenpark. Alle bezorgauto’s en -bussen die de logistieke dienstverlener aanschaft, zijn uitgerust met een volledig elektrische aandrijflijn. De Toyota Proace Electric is hier geen uitzondering op. De bestelbus is uitgerust met een krachtig accupakket van 75 kWh waarmee een actieradius tot 330 kilometer (WLTP) bereikt wordt.

Met een laadvolume tot 6,6 m3 en een laadvermogen tot 1.275 kg kan de Toyota Proace Electric praktisch alles vervoeren, volledig emissieloos. Het accupakket van 75 kWh kan via de CCS2-aansluiting bij een snellaadpunt (DC) met 100 kW in ongeveer tien minuten met 100 kilometer rijbereik opgeladen worden. Er kan ook met wisselspanning geladen worden, zowel met 1 fase tot 7,4 kW (32A) als met 3 fasen tot 11 kW (16A). Iedere Proace Electric is uitgerust met een laadkabel om via het stopcontact te laden en een kabel om 1- of 3-fasen te laden.

De Toyota Proace Electric is leverbaar vanaf 29.995 euro (netto catalogusprijs, ex. btw). Dat is inclusief een in het segment unieke garantietermijn van 5 jaar tot 200.000 kilometer. Op het accupakket bedraagt de garantie zelfs 15 jaar tot 1 miljoen kilometer (tot 75 procent van de oorspronkelijke capaciteit, mits in onderhoud bij de Toyota dealer).


1 reactie op “400 elektrische Toyota’s voor DHL

  1. Slavi schreef:

    Ik wil werken als busconducteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.