Nieuws

515 Mercedes-Benz’ G voor Defensie

Defensie is van plan 515 auto’s van het type G-klasse te bestellen bij Mercedes-Benz Cars Nederland.  Ze zijn met name bedoeld voor  de Luchtmobiele Brigade en worden geleverd in de varianten:  gevechtsvoertuig, logistiek voertuig en een versie voor het vervoer van gewonden.

Een van de gestelde eisen is dat ze onder een Chinook-transport helikopter zijn te vervoeren, in een zogenoemde underslung.  Voor het gevechtsvoertuig is tevens als voorwaarde gesteld dat die ook in de Chinook is te verplaatsen.

De voertuigen van Mercedes-Benz Nederland voldoen  aan alle eisen van Defensie.  Daarnaast  gaat het bij de wagens op het gebied van aanschaf en onderhoud om de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het aanbod van Mercedes ligt  tientallen miljoenen euro’s lager  dan de overige aanbiedingen.

Ook voor de economie en werkgelegenheid zijn de voertuigen goed. Nederlandse bedrijven zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling en productie. Verder worden ze de komende 10 jaar deels onderhouden door het Nederlandse dealernetwerk van Mercedes-Benz Nederland.

Bij de eerste levering, de zogenoemde pre-batch uitvoerig, worden de voertuigen gedegen getest op de geëiste specificaties. Dit om zeker te stellen dat ze betrouwbaar en geschikt zijn voor de werkzaamheden waar militairen ze voor gaan inzetten.

Als alles volgens plan verloopt, worden de voertuigen vanaf 2021 geleverd. Met de order aan Mercedes-Benz vist het Nederlandse Defenture, dat een voertuig van vaderlandse bodem aanbood, achter het net.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.